Zakon o sportu zadovoljio oštre kritičare vlasti

Najžešći kritičari vlasti u Republici Srpskoj Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović komentarisali su za portal Srpskainfo i, po njima pozitivne odluke vlade Republike Srpske.

Republika Srpska 01.01.2020 | 09:41
Zakon o sportu zadovoljio oštre kritičare vlasti

Tako je poslanica PDP-a Jelena Trivić kazala da je u moru loših odluka bilo i nekoliko zakonskih rješenja koje je podržala. 

– Bilo je dobrih strategija za koje sam glasala, kao i nekoliko zakonskih rješenja, tako da su to one stvari koje mogu da pohvalim. Glasala sam za Strategiju unapređenja seksualnog i reproduktivnog zdravlja; sada je pitanje kako će se te strategije dalje razvijati – rekla je Trivićeva.

Dodaje da je podržala i Nacrt zakona o visokom obrazovanju, koji je i ranije pohvalila.

– I u raspravi sam rekla da ne glasam za ministra, nego za zakon koji je dobar. Mene ne zanima ko je ministar. Smatram da u tom zakonu ima boljih zakonskih rješenja nego u ovom postojećem. Na primjer, dobro je to što studenti ne biraju rektora i ne učestvuju u izboru nastavnika u akademska znanja, jer studenti imaju srednju stručnu spremu i ne mogu odlučivati o zvanju redovnog profesora, koji ima završen doktorat – objasnila je ona.

Stanivuković: Podrška za Zakon o sportu

Isto smo pitali i njenog kolegu iz skupštinskih klupa i predsjednika banjalučkog PDP, Draška Stanivukovića.

– Pohvalio bih novi zakon o sportu Ministarstva porodice omladine i sporta, jer jedan takav zakon je prijeko potreban Republici Srpskoj. Zakon u svom nacrtu nudi dobra rješenja, vjerujem da će u prijedlogu biti još bolji – rekao je Stanivuković. 

On objašnava da su mnogi sportski kolektivi decenimja degradirani, pogotovo Fudbalski klub Borac, koji ima najveću tradiciju u našoj zemlji.

– Pohvalio bih taj zakon jer je dobro što i druga lica mogu da ulažu u sport i klubove, a da klub ne bude ničije privatno vlasništvo. Jedan ovakav zakon bi mogao da afirmiše sport u našoj zemlji, jer znamo da smo mi po košarci, rukometu, fudbalu i boksu bili poznati u prethodnim vremenima kako na Balkanu, tako i u Evropi – ocijenio je Stanivuković.

Vukanović: Dobro je što su odustali od “Batagona”

Jedan „kompliment“ uspjeli smo dobiti i od poslanika u Klubu SDS, Nebojše Vukanovića. On je pohvalio odustajanje od prodaje „Alumine“ firmi „Batagon“.

– Dobro što je Vlada RS nakon pritiska javnosti odustala od namještenog tendera i prodaje potraživanja u „Alumini“ i FG „Birač“ kontroverznoj firmi „Batagon“, iz malog švajcarskog gradića Cuga – rekao je Vukanović.

Međutim, on naglašava da je time samo odloženo konačno rješenje problema.

– Ni poslije više godina, nažalost, nije okončan stečaj, a borba klanova bliskih režimu je nastavljena – zaključio je Vukanović.

(BN)

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

01.01.2020 17:08

Za one koji stalno opoziciju proglasavaju izdajnicima i rusiteljima institucija Republike Srpske ovo bi trebao da bude demant.Konacno oni koji je nisu podrzavali sada bi ih trebao da podrzi pogotovo Jelenu Draska i Vukana.Treba da shvatite da oni mogu dobro da zive da 4 godine ni rijec ne progovore i da samo klimaju glavom i onaj karton na kome pise Za.Tako njih vise od pola rade a ova trojka i kao sto je bio Adam Sukalo nikada nisu bili ni rusitelji ali ni bez mozga da klimaju glavom.Oni su se borili da nam svima bude bolje ali vi niste to znali i pitanje je dal ce te ikada i znati.Vama je robovlasnicko drustvo u 21 vijeku sasvim normalno.Mućnite malo glavom nista vam nece faliti mozda nesto i pokrenete. Podrska Jeleni Drasku Vukanu .

ODGOVORITE
Name

Re

01.01.2020 18:32

Vodi ih kuci.

Name

Za re

01.01.2020 20:37

A sto ti napisa komentar svaka ti cast-Vodi ih kuci-vidi se da si neki ucen i nacitan.