Ребић: "Потрага за сада нема нови траг до отмичара"

Директор полиције Владимир Ребић обишао је данас припаднике полиције и жандармерије који трагају за Нинославом Јовановићем на подручју између Ниша, Сврљига и Књажевца и додао да потрага за сада нема нови траг до отмичара девојчице Монике Каримановић.

Србија 31.12.2019 | 16:21
Ребић: "Потрага за сада нема нови траг до отмичара"

Ребић је у селу Јасеновик истакао да је убеђен да ће Јовановић бити врло брзо пронађен.

Према његовим речима, полиција добија доста информација од грађана и на сваку одмах реагује, без обзира што је 99 одсто тих информација нетачна.

"Питање је тренутка када ћемо га пронаћи, он се не може заувек крити. Потрага је приоритет и са истом енергијом и истим бројем људи ћемо радити као и док је Моника била отета", казао је Ребић.

Он је рекао да се полиција и жандармерија неће повући са терена све док Јовановић не буде пронађен и додао да полицајци и жандарми "неће вечерас дочекати Нову годину са својим породицама".

"Овај случај није ни приближно исти другим случајевима које смо имали, пре свега због чињенице да се Нинослав у претходном периоду значајно припремао за извршење кривичног дела", оценио је Ребић.

Према његовим речима, Јовановић се од почетка августа води као нестало лице, а полиција је накнадно дошла до сазнања да је пребивао на различтим локацијама.

"Користио је земунице и напуштене куће, где је на неки начин складиштио воду или храну како би преживео. То су ствари које нам отежавају потрагу. Верујемо да је сада у некој од земуница или напуштених кућа", изјавио је Ребић.

Он је апеловао на све грађане, а пре свега на мештане околних села да обавесте полицију о свакој новој чињеници која се односи на Јовановића и да повремено обилазе куће у којима не живе.

"Док год га не ухватимо не можемо бити мирни. Већ сам апеловао на родитеље, пре свега на родитеље чија деца одговарају опису девојчица за које се Јовановић интересује, да обрате пажњу и воде рачуна о својој деци како не би дошло до нове отмице. Верујемо да неће бити у стању да то учини, јер се крије", изјавио је Ребић.

Он је рекао да га, као човека и директора полиције "боли сазнање" да поједини стручњаци дају негативне коментаре у вези са отмицом мале Монике.

"Неретко се омаловажава и ниподоштава рад полиције", казао је директор полиције.

(Курир.рс/Бета)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ратко

31.12.2019 16:20

Па овај је неспособан. Он доводи градјане у опасност својим позивом:"Он је апеловао на све грађане, а пре свега на мештане околних села да обавесте полицију о свакој новој чињеници која се односи на Јовановића и да повремено обилазе куће у којима не живе.". То је посао за надлезне а не за градјане. Ако неко слуцајно несто види, у реду, али позивати људе да посецују напустене или привремено насељене објекте је лудост и доводјење истих у опасну ситуацију.

ОДГОВОРИТЕ