Преминуо бивши фудбалер Хајдука (26 година)

У породичној кући у Башкој Води јутрос је трагично преминуо бивши фудбалер Хајдука и млади (У-19) репрезентативац Хрватске Иво Валентино Томаш. Имао је 26 година.

Фудбал 31.12.2019 | 13:27
Преминуо бивши фудбалер Хајдука (26 година)

Тужну вијест потврдили су његови пријатељи, саиграчи те клуб Башка Вода Ураниа у којем је Томаш активно играо. На Фацебоок страници Ураније многобројни грађани и пријатељи опраштају се од Томаша дирљивим порукама.

Томаш је каријеру започео као везњак у матичном клубу Ураниа, потом је носио дрес Змаја из Макарске одакле је стигао у Хајдукове млађе узрасте. Био је дио кадета Хајдука која је у сезони 2009./10., освојила Хрватски фудбалски куп, као и јуниорске екипе која је сезони 2011./12. постала првак Хрватске.

За сениоре Хајдука одиграо је укупно 29 утакмица и постигао четири поготка. Дебитовао је у првенственом сусрету против Карловца у Сплиту, 7. априла 2012., када је Хајдук славио с 1:0.

Био је дио екипе Хајдука која је у сезони 2012./13., освојила Хрватски фудбалски куп. Првој екипи сплитског клуба прикључио га је бугарски тренер Хајдука Красимир Балаков.

Бивши саиграчи и пријатељи опраштају се од Томаша који их је прерано напустио

Након одласка из Хајдука Томаш је носио дрес Дугопоља, потом је играо у Њемачкој те поновно у Уранији из Башке Воде.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар