Preminuo bivši fudbaler Hajduka (26 godina)

U porodičnoj kući u Baškoj Vodi jutros je tragično preminuo bivši fudbaler Hajduka i mladi (U-19) reprezentativac Hrvatske Ivo Valentino Tomaš. Imao je 26 godina.

Fudbal 31.12.2019 | 13:27
Preminuo bivši fudbaler Hajduka (26 godina)

Tužnu vijest potvrdili su njegovi prijatelji, saigrači te klub Baška Voda Urania u kojem je Tomaš aktivno igrao. Na Facebook stranici Uranije mnogobrojni građani i prijatelji opraštaju se od Tomaša dirljivim porukama.

Tomaš je karijeru započeo kao veznjak u matičnom klubu Urania, potom je nosio dres Zmaja iz Makarske odakle je stigao u Hajdukove mlađe uzraste. Bio je dio kadeta Hajduka koja je u sezoni 2009./10., osvojila Hrvatski fudbalski kup, kao i juniorske ekipe koja je sezoni 2011./12. postala prvak Hrvatske.

Za seniore Hajduka odigrao je ukupno 29 utakmica i postigao četiri pogotka. Debitovao je u prvenstvenom susretu protiv Karlovca u Splitu, 7. aprila 2012., kada je Hajduk slavio s 1:0.

Bio je dio ekipe Hajduka koja je u sezoni 2012./13., osvojila Hrvatski fudbalski kup. Prvoj ekipi splitskog kluba priključio ga je bugarski trener Hajduka Krasimir Balakov.

Bivši saigrači i prijatelji opraštaju se od Tomaša koji ih je prerano napustio

Nakon odlaska iz Hajduka Tomaš je nosio dres Dugopolja, potom je igrao u Njemačkoj te ponovno u Uraniji iz Baške Vode.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar