Аутобуска станица у Зеници блокирана

Радници ЈКП “Зеницатранс-превоз путника” блокирали су Аутобуску станицу Зеница, са које од прије неколико минута нема ни полазака нити могу ући аутобуси који пролазе кроз тај град.

Босна и Херцеговина 31.12.2019 | 11:00
Аутобуска станица у Зеници блокирана

Како је у изјави за Фену објаснио предсједник Синдиката Хусо Сарван, они су још у петак донијели одлуку о блокади, али су оставили могућност директору Дармину Терзићу да са представницима Кантоналне порезне управе Зеница и градоначелником Фуадом Касумовићем договори деблокаду рачуна и осигурање средстава за набавку горива.

– Ми више немамо са чиме радити, немамо горива, немамо плата…доведени смо у ситуацију да да станемо. Истрајавамо на нашим ставовима, а они су тако једноставни и лако их је урадити да се ријеши проблем Зеницатранса – рекао је Сарван. 

Он сматра да Градска управа и градоначелник имају обавезу да измире обавезе према радницима и да се именује управа која може водити предузеће, а други је услов да фирма остане у досадашњем облику. 

– Добили смо први дио плата за октобар, по 300 КМ. Нисмо за радикалне мјере, да излазимо и блокирамо град, али мислим да имамо право да на овај начин изразимо незадовољство – сматра Сарван.

Директор Терзић јуче је имао састанке у Градској управи и Кантоналном порезном уреду Зеница, али није успио наћи рјешење за деблокаду рачуна.

– Данас сам контактирао и кантоналног премијера Мирзу Ганића, који је обећао да ће покушати с Пореском управом договорити да нас одблокирају. Они нису у могућности да нам финансијски помогну – казао јеТерзић, те додао да ће данашњом обуставом изгубити око 20 хиљада КМ.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар