Autobuska stanica u Zenici blokirana

Radnici JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” blokirali su Autobusku stanicu Zenica, sa koje od prije nekoliko minuta nema ni polazaka niti mogu ući autobusi koji prolaze kroz taj grad.

Bosna i Hercegovina 31.12.2019 | 11:00
Autobuska stanica u Zenici blokirana

Kako je u izjavi za Fenu objasnio predsjednik Sindikata Huso Sarvan, oni su još u petak donijeli odluku o blokadi, ali su ostavili mogućnost direktoru Darminu Terziću da sa predstavnicima Kantonalne porezne uprave Zenica i gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem dogovori deblokadu računa i osiguranje sredstava za nabavku goriva.

– Mi više nemamo sa čime raditi, nemamo goriva, nemamo plata…dovedeni smo u situaciju da da stanemo. Istrajavamo na našim stavovima, a oni su tako jednostavni i lako ih je uraditi da se riješi problem Zenicatransa – rekao je Sarvan. 

On smatra da Gradska uprava i gradonačelnik imaju obavezu da izmire obaveze prema radnicima i da se imenuje uprava koja može voditi preduzeće, a drugi je uslov da firma ostane u dosadašnjem obliku. 

– Dobili smo prvi dio plata za oktobar, po 300 KM. Nismo za radikalne mjere, da izlazimo i blokiramo grad, ali mislim da imamo pravo da na ovaj način izrazimo nezadovoljstvo – smatra Sarvan.

Direktor Terzić juče je imao sastanke u Gradskoj upravi i Kantonalnom poreznom uredu Zenica, ali nije uspio naći rješenje za deblokadu računa.

– Danas sam kontaktirao i kantonalnog premijera Mirzu Ganića, koji je obećao da će pokušati s Poreskom upravom dogovoriti da nas odblokiraju. Oni nisu u mogućnosti da nam finansijski pomognu – kazao jeTerzić, te dodao da će današnjom obustavom izgubiti oko 20 hiljada KM.

(Fena)

Komentari / 0

Ostavite komentar