Мјестимично засњежени коловози

Саобраћај се јутрос одвија успорено на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ у вишим планинским предјелима и преко превоја због мјестимично засњежених коловоза и поледице.

Вијести 31.12.2019 | 07:56
Мјестимично засњежени коловози

Ниска температура погодује формирању поледице и у нижим крајевима, нарочито преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

Додатне потешкоће у Херцеговини ствара повремено јак вјетар који мјестимично формира сњежне наносе, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

На регионалном путу Улог-Кланци, преко превоја Морине, саобраћај се због јаког вјетра и сњежних сметова одвија веома отежано.

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, а на дионицама у усјецима и поред камених могући су одрони земље и камења на коловоз.

На свим путним правцима возачима из АМС савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, те да на пут не крећу без зимске опреме.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено, наизмјенично једном траком.

Због изградње моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па возаче из АМС моле да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, због радова на санацији коловоза, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због радова на реконструкцији раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на том магистралном путу.

Измијењен је режим саобраћаја и постављена је привремена саобраћајна сигнализација на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због радова на регулисању улаза и излаза возила градилишта на магистрални пут, а која су ангажована на изградњи ауто-пута на Коридору "Пет це", кроз Републику Српску, од петље Јоховац до петље Руданка.

Ради укључивања и искључивања механизације која је нагажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка - Добој један.

У току је реконструкција Моста краља Александра Првог Карађорђевића у Зворнику, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Каракај два-Дрињача.

Због санационих радова на дионици магистралног пута Модрича један-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-граница Републике Српске/ФБиХ /Каруша/ измијењен је режим одвијања саобраћаја, уз постављену сигнализацију.

Настављени су радови на реконстукцији коловоза, на дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница, због чега се саобраћај одвија једном траком.

На дионици магистралног пута Дрињача-Коњевић Поље у току су радови на реконстукцији коловоза, због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком, уз регулацију семафорима.

У току су радови на изградњи кружне раскрснице, на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац, Козарска Дубица-Приједор и Улице 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено, уз привремено саобраћајну.

Због изградње мини-хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња МХЕ "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком.

Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дијелу регионалних путева Лукавица и Шибошница саобраћај се одвија уз повремене прекиде због радова на санацији коловоза.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У току су и радови на дионици регионалног пута Шековићи-Цапарде, због чега се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се због активираног клизишта одвија једном траком наизмјенично.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици /општина Нови Град/, саобраћај се одвија једном траком.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Забрањен је саобраћај на локалном путу Мала Новска Рујишка-Јоховица због реконструкције два пропуста, а док траје забрана возачи могу користити алтернативне правце.

Због празника, тунел "Врандук" на дионици магистралног пута Зеница-Немила данас ће бити отворен 24 сата без обуставе саобраћаја.

Данас од 12.00 часова до четвртка, 2. јануара, у поноћ, због новогодишњих празника, забрањен је превоз експлозивних материја на подручју БиХ.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на 11 граничних прелаза - Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар