Mjestimično zasnježeni kolovozi

Saobraćaj se jutros odvija usporeno na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH u višim planinskim predjelima i preko prevoja zbog mjestimično zasnježenih kolovoza i poledice.

Vijesti 31.12.2019 | 07:56
Mjestimično zasnježeni kolovozi

Niska temperatura pogoduje formiranju poledice i u nižim krajevima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Dodatne poteškoće u Hercegovini stvara povremeno jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Na regionalnom putu Ulog-Klanci, preko prevoja Morine, saobraćaj se zbog jakog vjetra i snježnih smetova odvija veoma otežano.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Na svim putnim pravcima vozačima iz AMS savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Zbog izgradnje mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa vozače iz AMS mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na tom magistralnom putu.

Izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna signalizacija na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog radova na regulisanju ulaza i izlaza vozila gradilišta na magistralni put, a koja su angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce", kroz Republiku Srpsku, od petlje Johovac do petlje Rudanka.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je nagažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka - Doboj jedan.

U toku je rekonstrukcija Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Modriča jedan-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-granica Republike Srpske/FBiH /Karuša/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, uz postavljenu signalizaciju.

Nastavljeni su radovi na rekonstukciji kolovoza, na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Konjević Polje u toku su radovi na rekonstukciji kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju semaforima.

U toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice, na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac, Kozarska Dubica-Prijedor i Ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, uz privremeno saobraćajnu.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja MHE "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod "NIS petrol" pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dijelu regionalnih puteva Lukavica i Šibošnica saobraćaj se odvija uz povremene prekide zbog radova na sanaciji kolovoza.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići-Caparde, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se zbog aktiviranog klizišta odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici /opština Novi Grad/, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zabranjen je saobraćaj na lokalnom putu Mala Novska Rujiška-Johovica zbog rekonstrukcije dva propusta, a dok traje zabrana vozači mogu koristiti alternativne pravce.

Zbog praznika, tunel "Vranduk" na dionici magistralnog puta Zenica-Nemila danas će biti otvoren 24 sata bez obustave saobraćaja.

Danas od 12.00 časova do četvrtka, 2. januara, u ponoć, zbog novogodišnjih praznika, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza - Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar