Због пуцања цијеви србачка села без воде

Због пуцања цијеви на главном воду србачког водовода у Повеличу, данас од 11 часова без воде за пиће остала су села у Лијевче Пољу, затим потрошачи у Пријебљезима, Ножичком и Мартинцу док становници Српца и околних села воду користе из резервоара у Српцу уз велику штедњу.

Република Српска 30.12.2019 | 14:32
Због пуцања цијеви србачка села без воде

Радници  Комуналног предузећа „Водовод“ Србац хаварију су открили јутрос на главном цјевоводу профила 500 мм у насељу Повелич. 

Предузете су  интензивно мјере на санацији квара, али потешкоће чини неприступачан терен и успорен рад машина због близине грађевинских објеката. Замјеник директора Водовода Јефто Поповић каже да ће се радити све док се не санира квар, што може прећи и у ноћне часове.

Поповић додаје да се кварови на старом цјевоводу  догадјају од његове изградње, а до сада је извршена замјена цијеви од Српца до Повелича. 

Преостало је да се реконструкција обави до изворишта – бунара за шта је већ припремљен инвестициони пројекат.

Према ријечима Поповића, отклањање квара на главном воду, а до сада их је било више од стотину, ово предузеће је коштало од 5 до 10 хиљада конвертибилних марака, што оптерећује пословање фирме додатним, непланираним директним и индиректним трошковима.

(БН/С.К.)

Коментари / 0

Оставите коментар