Zbog pucanja cijevi srbačka sela bez vode

Zbog pucanja cijevi na glavnom vodu srbačkog vodovoda u Poveliču, danas od 11 časova bez vode za piće ostala su sela u Lijevče Polju, zatim potrošači u Prijebljezima, Nožičkom i Martincu dok stanovnici Srpca i okolnih sela vodu koriste iz rezervoara u Srpcu uz veliku štednju.

Republika Srpska 30.12.2019 | 14:32
Zbog pucanja cijevi srbačka sela bez vode

Radnici  Komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srbac havariju su otkrili jutros na glavnom cjevovodu profila 500 mm u naselju Povelič. 

Preduzete su  intenzivno mjere na sanaciji kvara, ali poteškoće čini nepristupačan teren i usporen rad mašina zbog blizine građevinskih objekata. Zamjenik direktora Vodovoda Jefto Popović kaže da će se raditi sve dok se ne sanira kvar, što može preći i u noćne časove.

Popović dodaje da se kvarovi na starom cjevovodu  dogadjaju od njegove izgradnje, a do sada je izvršena zamjena cijevi od Srpca do Poveliča. 

Preostalo je da se rekonstrukcija obavi do izvorišta – bunara za šta je već pripremljen investicioni projekat.

Prema riječima Popovića, otklanjanje kvara na glavnom vodu, a do sada ih je bilo više od stotinu, ovo preduzeće je koštalo od 5 do 10 hiljada konvertibilnih maraka, što opterećuje poslovanje firme dodatnim, neplaniranim direktnim i indirektnim troškovima.

(BN/S.K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar