Хапшења на граничним прелазима БиХ

У протеклих неколико дана Гранична полиција Босне и Херцеговине је на граничним пријелазима ухапсила девет особа које по разним основама потражују бх. судови.

Босна и Херцеговина 30.12.2019 | 12:35
Хапшења на граничним прелазима БиХ

Приликом уласка у БиХ на прелазу Брод, 28. децембра 2019., ухапшен је Р.С. (1990.). Граничним провјерама утврђено је да га потражује Општински суд у Грачаници због кривичног дјела силовање. Службеници ЈГП Брод, бх. држављанина предали су службеницима Судске полиције Оџак.

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина, 29. децембра 2019. године, ухапсили су двојицу држављана Босне и Херцеговине. На уласку у БиХ на Међународном граничном прелазу Попови ухапшен је Р.Г. (1970.) јер је за њим Полицијска станица Угљевик расписала потрагу због кривичног дјела крађа. Предат је службеницима ПС Угљевик.

На изласку из БиХ на прелазу Рача ухапшен је слободе Б.Л. (1975.), након што је утврђено да га потражује Основни суд у Сокоцу ради неизвршавања судске одлуке. Предат је службеницима Судске полиције Бијељина.

Истога дана, приликом уласка у нашу земљу на прелазу Изачић ухапшен је Д.Г. (1963.) јер је за њим Полицијска управа Приједор расписала потрагу због кривичног дјела тешка крађа. Бх. држављанин предат је службеницима Судске полиције Приједор. 

Службеници ЈГП Зворник, 29. децембра 2019. године, ухапсили су двојицу бх. држављана. За Р.Г.(1994.), који је контролисан на уласку у БиХ на пријелазу Шепак, установљено је да га потражује Основни суд у Власеници ради издржавања казне затвора. За Д.Г. (1977.), такође је утврђено да се потражује ради издржавања казне затвора, а потражује га Основни суд у Зворнику. Контролисан је на изласку из БиХ на прелазу Каракај. Обојица су предата службеницима Судске полиције Бијељина.

На изласку из БиХ на прелазу Градишка, 29. децембра 2019., ухапшен је К.Б. (1992.), држављанин Хрватске. Провјерама је утврђено да га потражују Општински суд у Бугојну због кривичног дјела тешка крађа и Опћински суд у Јајцу због кривичног дјела крађа. Предат је службеницима Судске полиције Оџак.

На Међународном аеродрому Сарајево, 29. децембра 2019., припадници Граничне полиције БиХ ухаспили су Т.К. (1983.). Провјерама је утврђено да га потражује Кантонално тужилаштво Херцеговачко-неретванског кантона због кривичног дјела из Закона о осигурању од одговорности за моторна возила. Држављанин БиХ контролисан је на лету из Беча и предат службеницима Министарства унутрашњих послова ХНК.

Службеници ЈГП Велика Кладуша, 28. децембра 2019., предали су Е.А. (1987.) службеницима Полицијске станице Велика Кладуша након што је утврђено да је за њим ова полицијска станица расписала потрагу због кривичног дјела превара. Бх. држављанин контролисан је на уласку у БиХ на прелазу Велика Кладуша.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

О_о

30.12.2019 21:19

Све голи дијаспорци, крв ти крваву! Сад видим да су у праву они који кажу да су морали одавде бјежати. На њиховом мјесту би бјежао свако.

ОДГОВОРИТЕ