Hapšenja na graničnim prelazima BiH

U proteklih nekoliko dana Granična policija Bosne i Hercegovine je na graničnim prijelazima uhapsila devet osoba koje po raznim osnovama potražuju bh. sudovi.

Bosna i Hercegovina 30.12.2019 | 12:35
Hapšenja na graničnim prelazima BiH

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Brod, 28. decembra 2019., uhapšen je R.S. (1990.). Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Opštinski sud u Gračanici zbog krivičnog djela silovanje. Službenici JGP Brod, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 29. decembra 2019. godine, uhapsili su dvojicu državljana Bosne i Hercegovine. Na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Popovi uhapšen je R.G. (1970.) jer je za njim Policijska stanica Ugljevik raspisala potragu zbog krivičnog djela krađa. Predat je službenicima PS Ugljevik.

Na izlasku iz BiH na prelazu Rača uhapšen je slobode B.L. (1975.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi neizvršavanja sudske odluke. Predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Istoga dana, prilikom ulaska u našu zemlju na prelazu Izačić uhapšen je D.G. (1963.) jer je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela teška krađa. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Prijedor. 

Službenici JGP Zvornik, 29. decembra 2019. godine, uhapsili su dvojicu bh. državljana. Za R.G.(1994.), koji je kontrolisan na ulasku u BiH na prijelazu Šepak, ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Za D.G. (1977.), takođe je utvrđeno da se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora, a potražuje ga Osnovni sud u Zvorniku. Kontrolisan je na izlasku iz BiH na prelazu Karakaj. Obojica su predata službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na izlasku iz BiH na prelazu Gradiška, 29. decembra 2019., uhapšen je K.B. (1992.), državljanin Hrvatske. Provjerama je utvrđeno da ga potražuju Opštinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela teška krađa i Općinski sud u Jajcu zbog krivičnog djela krađa. Predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 29. decembra 2019., pripadnici Granične policije BiH uhaspili su T.K. (1983.). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela iz Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila. Državljanin BiH kontrolisan je na letu iz Beča i predat službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova HNK.

Službenici JGP Velika Kladuša, 28. decembra 2019., predali su E.A. (1987.) službenicima Policijske stanice Velika Kladuša nakon što je utvrđeno da je za njim ova policijska stanica raspisala potragu zbog krivičnog djela prevara. Bh. državljanin kontrolisan je na ulasku u BiH na prelazu Velika Kladuša.

(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

O_o

30.12.2019 21:19

Све голи дијаспорци, крв ти крваву! Сад видим да су у праву они који кажу да су морали одавде бјежати. На њиховом мјесту би бјежао свако.

ODGOVORITE