Пољски премијер: Владимир Путин лаже

Пољски премијер Матеуш Моравјецки изјавио је да руски председник Владимир Путин лаже о Другом светском рату, како би скренуо пажњу са руских неуспеха.

Свијет 30.12.2019 | 10:22
Пољски премијер: Владимир Путин лаже

Он је то казао поводом Путинове изјаве у којој је окривио Пољску за избијање Другог светског рата, због чега је у петак руски амбасадор у Пољској позван на разговор у пољско Министарство спољних послова како би добио званичну протестну ноту, преноси АП.

- Председник Путин је лагао о Пољској у бројним приликама и то ради намерно. То се обично дешава у ситуацији када власти у Москви осећају медјународни притисак због својих потеза. И тај притисак није на историјској, већ на геополитичкој сцени - рекао је Моравјецки. 

Као примере неуспеха Русије, Моравјецки је навео суспензију руских атлетичара због допинга, недавно продужење санкција ЕУ, као и санкције САД због изградње Северног тока.

- Сматрам те речи председника Путина као покушај да се прикрију ти проблеми - рекао је Моравјецки.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Маxо

30.12.2019 11:06

Сву политичари лажу, зашто би Путин био изузетак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Свима

30.12.2019 12:01

Пољски премијер Матеуш Моравјецки вјероватно говори истину, он не умије да лаже.

Name

Ре

30.12.2019 12:50

Путин није оптужио Пољску за избијање, али на њихово кмечање им је дао одговор који је тачан. Пољаци су са Њемцима учествовали у подјели Чешке. Друго искористили су револуцију у СССР и извршили злочине над Бјелорусима и држали руску територију. На понуду Хитлера , Стаљин је само тактички реаговао , јер би их имао сутра као противнике а и њихову територију би дао Њемчкој. То је позната ствар.