Poljski premijer: Vladimir Putin laže

Poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio je da ruski predsednik Vladimir Putin laže o Drugom svetskom ratu, kako bi skrenuo pažnju sa ruskih neuspeha.

Svijet 30.12.2019 | 10:22
Poljski premijer: Vladimir Putin laže

On je to kazao povodom Putinove izjave u kojoj je okrivio Poljsku za izbijanje Drugog svetskog rata, zbog čega je u petak ruski ambasador u Poljskoj pozvan na razgovor u poljsko Ministarstvo spoljnih poslova kako bi dobio zvaničnu protestnu notu, prenosi AP.

- Predsednik Putin je lagao o Poljskoj u brojnim prilikama i to radi namerno. To se obično dešava u situaciji kada vlasti u Moskvi osećaju medjunarodni pritisak zbog svojih poteza. I taj pritisak nije na istorijskoj, već na geopolitičkoj sceni - rekao je Moravjecki. 

Kao primere neuspeha Rusije, Moravjecki je naveo suspenziju ruskih atletičara zbog dopinga, nedavno produženje sankcija EU, kao i sankcije SAD zbog izgradnje Severnog toka.

- Smatram te reči predsednika Putina kao pokušaj da se prikriju ti problemi - rekao je Moravjecki.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Maxo

30.12.2019 11:06

Svu političari lažu, zašto bi Putin bio izuzetak.

ODGOVORITE
Name

Ре Свима

30.12.2019 12:01

Poljski premijer Mateuš Moravjecki vjerovatno govori istinu, on ne umije da laže.

Name

Re

30.12.2019 12:50

Putin nije optužio Poljsku za izbijanje, ali na njihovo kmečanje im je dao odgovor koji je tačan. Poljaci su sa Njemcima učestvovali u podjeli Češke. Drugo iskoristili su revoluciju u SSSR i izvršili zločine nad Bjelorusima i držali rusku teritoriju. Na ponudu Hitlera , Staljin je samo taktički reagovao , jer bi ih imao sutra kao protivnike a i njihovu teritoriju bi dao Njemčkoj. To je poznata stvar.