„Истините вијести“, које су обиљежиле 2019.

Испред зграде Радио-телевизије Републике Српске представници опозиције данас су читали „Новогодишње Истините вијести РТРС-а“. Најавили су да ће сљедеће протестно окупљање бити одржано у Братунцу, као одговор на прозивке са контрапротеста.

Република Српска 29.12.2019 | 19:59
„Истините вијести“, које су обиљежиле 2019.

Упозорења и пријетње које су стизале са контрамитинга у Бањалуци, изречене прије свега посланику ПДП-а Драшку Станивуковићу након насртраја министра Драгана Лукача током засједања парламентра Српске, доказ су да овом државом владају сила и насиље. Том приликом ПДП-овом посланику је поручено да не долази на исток РС, јер неће имати ко да га заштити. Одговор је стигао од Станивуковића најавом шта ће опозиција радити у наредној години.

„Кажу да не смијемо у Братунац или било који дио Републике Српске. Ми им кажемо да се наредни пут, у наредној години, видимо у Братунцу. Кажу да ће наредне године да повећају ПДВ. Ми им кажемо да организујемо петицију, протесте и борбу и ви то нећете урадити, јер ми не можемо да плаћамо трошкове скупљег живота који нам ви намећете. Послали сте нам лажни документ „Програм реформи“, слагали сте ову државу, народ и народне посланике, криминал сте озаконили у Скупштини РС и ми ћемо да вас кривично гонимо, али протестима, борбом, петицијом. Ни наредне године ви који чините власт - Милораде, Жељка, Драганче, сви други, неће вам бити мира зато што крадете, лажете, зато што говорите да ми нашим главама озљеђујемо ваше руке, које нас ударају, које од нас краду, које од нас отимају и све сте нама отели. У реду. Ми то знамо и наредне године ћемо да ослобађамо локалну заједницу по локалну заједницу. Да се боримо за достојанствен живот, да нам наредна година не би била као ова, као прошла, да не би било још Крунића, Драгичевића, Арбутина, Ђуровића и многих других. Ми живи данас морамо да се боримо. Зато вама није мјесто да живите са нама у истој држави. Вама је мјесто иза неких решетака. Пронаћи ћемо мјесто за вас и борићемо се за бољу годину.“, поручио је посланик ПДП-а у НС РС Драшко Станивуковић.
Листа вијести и догађаја којима РТРС није посветила довољно пажње или их је једноставно изигнорисала у 2019. години – велика је. Грађани РС за потребе јавног сервиса за сада су издвојили 380 милиона марака. Управо то мора бити разлог да захтијевамо промјене, поручују из опозиције.

„У овој земљи ударају пред камерама. У овој земљи не добијете ријеч и када вам припада, а најчешће добијете отказ када мислите својом главом. И када кажете да је нечији родитељ у неком тренутку био непристојан, вратите се на извор проблема и схватићете да је његово дијете убијено.“, каже члан ПДП-а Оливера Недић.

„Када видите да се неко бори против неправде, знајте да је то иста она неправда која може покуцати и на ваша врата. Препознајте колективно задовољство ваших комшија, помозите нам да исправимо ту кривду и неправду, јер само заједно то можемо.“, каже СДС-ов Зоран Видић.

„Нико други то не може. Ником другом није стало више од нас и нико други нема обавезу колику ми имамо. Зато се тога сјетимо пред крај године да бисмо идуће године почели то да чинимо“, казала је члан Предсједништва СДС-а Маја Драгојевић - Стојић.

Опозиција је током читања „Истинитих вијести“, које су обиљежиле ову годину, издвојила лажна политичка препуцавања и сукобе на релацији СНСД - СДА, подсјећајући на чињеницу да је потпредсједник НС РС Сенад Братић смијењен након усвајања Резолуције СДА, али да је само неколико мјесеци након тога СНСД прихватио заједничко дјеловање са СДА на нивоу БиХ.

У „Истинитим вијестима“ подсјећају и да је Јавни сервис током цијеле године остао нијем на разне нелегалне послове и тендере које је склапала власт у Републици Српској. Поручују и да је РС, осим што је остала мјесто нерасвијетљених убистава, постала и мјесто прогона сопствених грађана.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

бијељина

29.12.2019 19:04

Само напред Драско зелимти срецу и некате драги бог цува

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензија

29.12.2019 19:10

Драшко добар си и управу си. али мало смањи млатис превише па будеш досадан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

29.12.2019 19:16

Правац Братунац!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блиц

30.12.2019 06:38

Првац Братунац-Сребреница! Срецна Нова година!

Name

Шамац

29.12.2019 20:13

Када цес доци у Шамац да изаберете нови одбир ПДП девастираки су га Папци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врагец

29.12.2019 20:39

Само млаћење празне сламе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

30.12.2019 03:06

За тебе је млачење празне сламе. Зашто.

Name

Вијести

29.12.2019 20:54

САМО ИСТИНИТЕ ВИЈЕСТИ ДОСТА ЈЕ ЛАЗ И НЕИСТИНЕ.ИСТИНА ЈЕ ЈЕДИНА СВИЈЕТЛА ЈЕР СЕОДЛАЗИ И БОГУ НА ИСТИНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

лола

30.12.2019 06:59

Драшко ,дођи у Гацко,ту секта црвена никад није побиједила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

30.12.2019 07:01

Трла-баба-лан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

01.01.2020 16:11

Драско заврси факултет.са средњом немозес ниста у врху бити.и како ти тата заради толики новац "постено"цестито да ија тако зарадим