„Istinite vijesti“, koje su obilježile 2019.

Ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske predstavnici opozicije danas su čitali „Novogodišnje Istinite vijesti RTRS-a“. Najavili su da će sljedeće protestno okupljanje biti održano u Bratuncu, kao odgovor na prozivke sa kontraprotesta.

Republika Srpska 29.12.2019 | 19:59
„Istinite vijesti“, koje su obilježile 2019.

Upozorenja i prijetnje koje su stizale sa kontramitinga u Banjaluci, izrečene prije svega poslaniku PDP-a Drašku Stanivukoviću nakon nasrtraja ministra Dragana Lukača tokom zasjedanja parlamentra Srpske, dokaz su da ovom državom vladaju sila i nasilje. Tom prilikom PDP-ovom poslaniku je poručeno da ne dolazi na istok RS, jer neće imati ko da ga zaštiti. Odgovor je stigao od Stanivukovića najavom šta će opozicija raditi u narednoj godini.

„Kažu da ne smijemo u Bratunac ili bilo koji dio Republike Srpske. Mi im kažemo da se naredni put, u narednoj godini, vidimo u Bratuncu. Kažu da će naredne godine da povećaju PDV. Mi im kažemo da organizujemo peticiju, proteste i borbu i vi to nećete uraditi, jer mi ne možemo da plaćamo troškove skupljeg života koji nam vi namećete. Poslali ste nam lažni dokument „Program reformi“, slagali ste ovu državu, narod i narodne poslanike, kriminal ste ozakonili u Skupštini RS i mi ćemo da vas krivično gonimo, ali protestima, borbom, peticijom. Ni naredne godine vi koji činite vlast - Milorade, Željka, Draganče, svi drugi, neće vam biti mira zato što kradete, lažete, zato što govorite da mi našim glavama ozljeđujemo vaše ruke, koje nas udaraju, koje od nas kradu, koje od nas otimaju i sve ste nama oteli. U redu. Mi to znamo i naredne godine ćemo da oslobađamo lokalnu zajednicu po lokalnu zajednicu. Da se borimo za dostojanstven život, da nam naredna godina ne bi bila kao ova, kao prošla, da ne bi bilo još Krunića, Dragičevića, Arbutina, Đurovića i mnogih drugih. Mi živi danas moramo da se borimo. Zato vama nije mjesto da živite sa nama u istoj državi. Vama je mjesto iza nekih rešetaka. Pronaći ćemo mjesto za vas i borićemo se za bolju godinu.“, poručio je poslanik PDP-a u NS RS Draško Stanivuković.
Lista vijesti i događaja kojima RTRS nije posvetila dovoljno pažnje ili ih je jednostavno izignorisala u 2019. godini – velika je. Građani RS za potrebe javnog servisa za sada su izdvojili 380 miliona maraka. Upravo to mora biti razlog da zahtijevamo promjene, poručuju iz opozicije.

„U ovoj zemlji udaraju pred kamerama. U ovoj zemlji ne dobijete riječ i kada vam pripada, a najčešće dobijete otkaz kada mislite svojom glavom. I kada kažete da je nečiji roditelj u nekom trenutku bio nepristojan, vratite se na izvor problema i shvatićete da je njegovo dijete ubijeno.“, kaže član PDP-a Olivera Nedić.

„Kada vidite da se neko bori protiv nepravde, znajte da je to ista ona nepravda koja može pokucati i na vaša vrata. Prepoznajte kolektivno zadovoljstvo vaših komšija, pomozite nam da ispravimo tu krivdu i nepravdu, jer samo zajedno to možemo.“, kaže SDS-ov Zoran Vidić.

„Niko drugi to ne može. Nikom drugom nije stalo više od nas i niko drugi nema obavezu koliku mi imamo. Zato se toga sjetimo pred kraj godine da bismo iduće godine počeli to da činimo“, kazala je član Predsjedništva SDS-a Maja Dragojević - Stojić.

Opozicija je tokom čitanja „Istinitih vijesti“, koje su obilježile ovu godinu, izdvojila lažna politička prepucavanja i sukobe na relaciji SNSD - SDA, podsjećajući na činjenicu da je potpredsjednik NS RS Senad Bratić smijenjen nakon usvajanja Rezolucije SDA, ali da je samo nekoliko mjeseci nakon toga SNSD prihvatio zajedničko djelovanje sa SDA na nivou BiH.

U „Istinitim vijestima“ podsjećaju i da je Javni servis tokom cijele godine ostao nijem na razne nelegalne poslove i tendere koje je sklapala vlast u Republici Srpskoj. Poručuju i da je RS, osim što je ostala mjesto nerasvijetljenih ubistava, postala i mjesto progona sopstvenih građana.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

bijeljina

29.12.2019 19:04

Samo napred Drasko zelimti srecu i nekate dragi bog cuva

ODGOVORITE
Name

Penzija

29.12.2019 19:10

Draško dobar si i upravu si. ali malo smanji mlatis previše pa budeš dosadan

ODGOVORITE
Name

Gagi

29.12.2019 19:16

Pravac Bratunac!!!!

ODGOVORITE
Name

Blic

30.12.2019 06:38

Prvac Bratunac-Srebrenica! Srecna Nova godina!

Name

Šamac

29.12.2019 20:13

Kada ces doci u Šamac da izaberete novi odbir PDP devastiraki su ga Papci.

ODGOVORITE
Name

Vragec

29.12.2019 20:39

Samo mlaćenje prazne slame!

ODGOVORITE
Name

Luka

30.12.2019 03:06

Za tebe je mlačenje prazne slame. Zašto.

Name

Vijesti

29.12.2019 20:54

SAMO ISTINITE VIJESTI DOSTA JE LAZ I NEISTINE.ISTINA JE JEDINA SVIJETLA JER SEODLAZI I BOGU NA ISTINU

ODGOVORITE
Name

lola

30.12.2019 06:59

Draško ,dođi u Gacko,tu sekta crvena nikad nije pobijedila.

ODGOVORITE
Name

BL

30.12.2019 07:01

Trla-baba-lan

ODGOVORITE
Name

Banja luka

01.01.2020 16:11

Drasko zavrsi fakultet.sa srednjom nemozes nista u vrhu biti.i kako ti tata zaradi toliki novac "posteno"cestito da ija tako zaradim