Продали 5,5 кг марихауне инспектору

Против четворице мушкараца ухапшених у полицијској акцији „Плива“ подигнута је оптужница због сумње да су продали дрогу на подручју Шипова, потврђено је у Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Република Српска 28.12.2019 | 20:21
Продали 5,5 кг марихауне инспектору

Оптужница је подигнута против Роберта Баришића (21) из Јајца, Нихада Омановића (46) из Бугојна, Емира Корде (45) из Ливна и Деана Бендре (24) из Јајца.

Они су сви ухапшени у великој полицијској акцији „Плива“ коју је провео МУП Републике Српске почетком септембра ове године.

Према оптужници, они се дрогу продали прикривеном инспектору.

– У временском периоду од 5. до 7. септембра на подручју Шипова, Роберт Баришић је неовлаштено посредовао у продаји дроге марихуане, док су остали оптужени да су заједно неовлаштено договорали продају и продали опојну дрогу – наведено је у оптужницу.

Омановић, Корта и Бендра су заједно и у дуговору са купцем договорили мјесто, цијену и количину дроге за продају.

– Затим је оптужени Баришић посредовао купцу, који је био прикривени инспектор, у куповни око пет килограма марихуане од Омановића, Корде и Бендре – прецизирано је у оптужници.

Купопродаја дроге је договорена на локалитету поред магистралног пута Шипово-Стројице-Купрес у близини ресторана „Ладна вода“. 

– У складу са претходним договором са купцем они су дрогу довезли са аутомобилом „ситроен Ц4“, а којим је управљао Омановић. У поменутом аутомобили су довезли и предали опојну дрогу прикривеном инспектору. Дрога је била упокована у шест пакета од по 1.039, 1.109, 547, 641, 1.020 и 1.056 грама марихуне. Укупно је било 5.414 грама марихане – појашњено је у оптужници.

Том приликом ухапшени су Корда, Омановић и Баришић, док је осумњичени Деан Бендра био у бјекству. Он се затим 11. октобра ове године предао полицији.

Према незваничним информацијама, полиција је раније дошла до информације да се осумњичени баве недозвољеном производњом и прометом опојних дрога, због чега је покренута истрага.

– У међувремену су инспектори успјели ступити у контакт са осумњиченим и послије неколико контаката договорити са њима куповину дроге. Ова четворка није посумњала да се ради о полицајцима и зато су договорили мјесто размјене. Када су предали  дрогу прикривеним инспекторима, њих је полиција опколила и ухапсила – испричао је раније извор Српскаинфо.

Убрзо након хапшења њима је и одређен притвор због сумње да би боравком на слободи могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке или прикривањем доказа.

Кривична дјела

Према оптужници Роберт Баришић је оптужен да је посредовао у продаји опојне дроге, а осумњичени Омановић, Корда  и Бендра су оптужени да су заједно починили кривично дјело неовлаштена производња и  промет опојних дрога.

Такоше и Баришиж је оптужен да је извршио кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Оптужница је прослијеђена у Окружни суд Бањалука на потврђивање.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

28.12.2019 21:23

А ђе онај поп што су га инспектори провалили да шверца оружје...оставили га у резерви,,хаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.Забар

29.12.2019 05:41

Хахахха нису једини у Обудовцу продају кокаин инспекторима.То је врхунац који су глупи дилери постигли...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

29.12.2019 09:53

Саса па то ће наше судство да ослободи и још постоји могућност да награди, џаба полиција што хапси кад суд ослобађа

ОДГОВОРИТЕ