Prodali 5,5 kg marihaune inspektoru

Protiv četvorice muškaraca uhapšenih u policijskoj akciji „Pliva“ podignuta je optužnica zbog sumnje da su prodali drogu na području Šipova, potvrđeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Republika Srpska 28.12.2019 | 20:21
Prodali 5,5 kg marihaune inspektoru

Optužnica je podignuta protiv Roberta Barišića (21) iz Jajca, Nihada Omanovića (46) iz Bugojna, Emira Korde (45) iz Livna i Deana Bendre (24) iz Jajca.

Oni su svi uhapšeni u velikoj policijskoj akciji „Pliva“ koju je proveo MUP Republike Srpske početkom septembra ove godine.

Prema optužnici, oni se drogu prodali prikrivenom inspektoru.

– U vremenskom periodu od 5. do 7. septembra na području Šipova, Robert Barišić je neovlašteno posredovao u prodaji droge marihuane, dok su ostali optuženi da su zajedno neovlašteno dogovorali prodaju i prodali opojnu drogu – navedeno je u optužnicu.

Omanović, Korta i Bendra su zajedno i u dugovoru sa kupcem dogovorili mjesto, cijenu i količinu droge za prodaju.

– Zatim je optuženi Barišić posredovao kupcu, koji je bio prikriveni inspektor, u kupovni oko pet kilograma marihuane od Omanovića, Korde i Bendre – precizirano je u optužnici.

Kupoprodaja droge je dogovorena na lokalitetu pored magistralnog puta Šipovo-Strojice-Kupres u blizini restorana „Ladna voda“. 

– U skladu sa prethodnim dogovorom sa kupcem oni su drogu dovezli sa automobilom „sitroen C4“, a kojim je upravljao Omanović. U pomenutom automobili su dovezli i predali opojnu drogu prikrivenom inspektoru. Droga je bila upokovana u šest paketa od po 1.039, 1.109, 547, 641, 1.020 i 1.056 grama marihune. Ukupno je bilo 5.414 grama marihane – pojašnjeno je u optužnici.

Tom prilikom uhapšeni su Korda, Omanović i Barišić, dok je osumnjičeni Dean Bendra bio u bjekstvu. On se zatim 11. oktobra ove godine predao policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je ranije došla do informacije da se osumnjičeni bave nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, zbog čega je pokrenuta istraga.

– U međuvremenu su inspektori uspjeli stupiti u kontakt sa osumnjičenim i poslije nekoliko kontakata dogovoriti sa njima kupovinu droge. Ova četvorka nije posumnjala da se radi o policajcima i zato su dogovorili mjesto razmjene. Kada su predali  drogu prikrivenim inspektorima, njih je policija opkolila i uhapsila – ispričao je ranije izvor Srpskainfo.

Ubrzo nakon hapšenja njima je i određen pritvor zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili prikrivanjem dokaza.

Krivična djela

Prema optužnici Robert Barišić je optužen da je posredovao u prodaji opojne droge, a osumnjičeni Omanović, Korda  i Bendra su optuženi da su zajedno počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i  promet opojnih droga.

Takoše i Barišiž je optužen da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Optužnica je proslijeđena u Okružni sud Banjaluka na potvrđivanje.

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

28.12.2019 21:23

A đe onaj pop što su ga inspektori provalili da šverca oružje...ostavili ga u rezervi,,haha.

ODGOVORITE
Name

D.Zabar

29.12.2019 05:41

Hahahha nisu jedini u Obudovcu prodaju kokain inspektorima.To je vrhunac koji su glupi dileri postigli...

ODGOVORITE
Name

Dragan

29.12.2019 09:53

Sasa pa to će naše sudstvo da oslobodi i još postoji mogućnost da nagradi, džaba policija što hapsi kad sud oslobađa

ODGOVORITE