Конаковић разријешен дужности

Елмедин Конаковић (Народ и правда) смијењен је са мјеста предсједавајућег Скупштине Кантона Сарајево, а на његово мјесто именован је Мирза Челик (СДА).

Босна и Херцеговина 28.12.2019 | 16:37
Конаковић разријешен дужности

За смјену Конаковића и именовање Челика гласало је 18 посланика СДА, СББ и ДФ.

Сједници не присуствују посланици странке Народ и правде, Наше странке и СДП БиХ, који тврде да сједница није легална, те да ће донесене одлуке бити ништавне. Потпредсједник Скупштина Смиљана Витешкић рекла је да ће одлуке, које данас буду донесене, бити објављене у Службеним новинама и да ће бити валидне.

Нова скупштинска већина у Кантону Сарајево, коју чине СДА, СББ и ДФ, усвојила је закључак да данас буде заказана још једна хитна сједница на којој ће бити усвојен ребаланс буџета за 2019. и буџет за 2020. годину. Челик је позвао премијера и чланове Владе Кантона Сарајево да се одазову позиву на сједницу да би усвојили предложене тачке дневног реда. 

Он је истакао да посланици Народа и правде, Наше странке и СДП БиХ, који нису присуствовали сједници, имају право да Уставном суду упуте апелацију, те поручио да ће се пресуде суда поштовати.

Конаковић је за портал “Кликс” рекао да не постоји ни техничка могућност да нова већина данас усвоји буџет без предлагача и Владе Кантона Сарајево, те да шеф Клуба СДА Махир Девић и остали посланици показују елементарно непознавање прописа.

 

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рале

28.12.2019 17:37

Сто имало ваља одмах склонисе, а сиротиња се весели својој несреци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

29.12.2019 09:32

Коалиција пљачкаша ( снсд, сда, хдз и придружени чланови Комшиц и Радонциц) формирали власт и сада тјерају ове што улијевају неку наду у боље сутра, страни плаћеници, све док их они подржавају тј. држе на власти овдје напретка нема. Покрали изборе странци то прихватили, шта даље рећи.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

29.12.2019 11:49

Ционисти владају свијетом па и у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ