Konaković razriješen dužnosti

Elmedin Konaković (Narod i pravda) smijenjen je sa mjesta predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, a na njegovo mjesto imenovan je Mirza Čelik (SDA).

Bosna i Hercegovina 28.12.2019 | 16:37
Konaković razriješen dužnosti

Za smjenu Konakovića i imenovanje Čelika glasalo je 18 poslanika SDA, SBB i DF.

Sjednici ne prisustvuju poslanici stranke Narod i pravde, Naše stranke i SDP BiH, koji tvrde da sjednica nije legalna, te da će donesene odluke biti ništavne. Potpredsjednik Skupština Smiljana Viteškić rekla je da će odluke, koje danas budu donesene, biti objavljene u Službenim novinama i da će biti validne.

Nova skupštinska većina u Kantonu Sarajevo, koju čine SDA, SBB i DF, usvojila je zaključak da danas bude zakazana još jedna hitna sjednica na kojoj će biti usvojen rebalans budžeta za 2019. i budžet za 2020. godinu. Čelik je pozvao premijera i članove Vlade Kantona Sarajevo da se odazovu pozivu na sjednicu da bi usvojili predložene tačke dnevnog reda. 

On je istakao da poslanici Naroda i pravde, Naše stranke i SDP BiH, koji nisu prisustvovali sjednici, imaju pravo da Ustavnom sudu upute apelaciju, te poručio da će se presude suda poštovati.

Konaković je za portal “Kliks” rekao da ne postoji ni tehnička mogućnost da nova većina danas usvoji budžet bez predlagača i Vlade Kantona Sarajevo, te da šef Kluba SDA Mahir Dević i ostali poslanici pokazuju elementarno nepoznavanje propisa.

 

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rale

28.12.2019 18:37

Sto imalo valja odmah sklonise, a sirotinja se veseli svojoj nesreci.

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

29.12.2019 10:32

Koalicija pljačkaša ( snsd, sda, hdz i pridruženi članovi Komšic i Radoncic) formirali vlast i sada tjeraju ove što ulijevaju neku nadu u bolje sutra, strani plaćenici, sve dok ih oni podržavaju tj. drže na vlasti ovdje napretka nema. Pokrali izbore stranci to prihvatili, šta dalje reći.?

ODGOVORITE
Name

Stojan

29.12.2019 12:49

Cionisti vladaju svijetom pa i u BiH.

ODGOVORITE