"Основни услов је очување мира у региону"

Предсједник Србије Александар Вучић након је након представљања програма "Србија 2025" говорио о политичким дешавањима у земљи и региону.

Србија 28.12.2019 | 15:07
"Основни услов је очување мира у региону"

"Основни услов да бисмо ово испунили јесте очување мира и стабилности у региону", рекао је предсједник Вучић.

"Прије неколико дана напали су нас поједини политичари из БиХ због Националне стратегије одбране. Јуче нас је напао Додик и рекао: 'А зашто помињете Босну и Херцеговину?' Ми само поштујемо Дејтонски споразум", објаснио је предсједник.

Вучић се осврнуо и на дешавања на Косову и у Албанији.

"Толико неистина лажи и измишљотина има у Албанији о мени, а ја ћутим и чекам да они нешто ураде, да неку владу формирају да можемо да разговарамо", рекао је Вучић.

"Зато ће нам бити потребно много труда, енергије, да бисмо успјели да сачувамо мир", нагласио је.

Када су у питању дешавања инциденти који су се догодили у БиХ, Црној Гори и Србији, предсједник не види сличност ситуација.

"Нисам теоретичар завјере да су свему видим сличност", рекао је Вучић.

"У РС је дошло до међустраначког сукоба, у ЦГ су били једини веома озбиљни разлози за политичко трвење, јер је ријеч о великој теми. У Србији сте имали инцидент јер неки бојкотују рад Скупштине, иако примају плату", испричао је предсједник Србије.

"Они који су изазвали инцидент у српском парламенту хтјели да из Србије оду ружне слике у свијет, а Србима у Црној Гори нису помогли, напротив. Који је разлог био за то: А шта друго да ради? Највећу грешку су направили људи из СНС-а што су малој фашистичког групи дозволили да буде видљива", додао је Вучић. 

На питање како ће сви планови, али и успјеси утицати на званичнике Европске униије, Вучић каже да он за то није надлежан.

"Србија је земља кандидат, ми нисмо цланица ЕУ. То како ће се поставити ЕУ питајте Сема Фабриција", рекао је предсједник Србије.

"Што се Србије тиче ми ћемо да радимо свој посао. Укините таксе, спремни смо да разговарамо. А ми смо овај резултати постигли упркос таксама", јасан је био Вучић.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан

28.12.2019 15:01

Доста је и тебе висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

29.12.2019 15:25

Нека га само не угрозава..

ОДГОВОРИТЕ