Радман: Хрватска активно заговара НАТО пут БиХ

Гордан Грлић Радман казао је како је подржао Босну и Херцеговину јер Хрватска активно заговара евроатлантски пут БиХ.

Босна и Херцеговина 28.12.2019 | 13:58
Радман: Хрватска активно заговара НАТО пут БиХ

Драган Човић, предсједник ХДЗ и ХНС, примио је данас у Мостару делегацију Одбора за спољне и европске послове ХДЗ Републике Хрватске, коју је предводио Гордан Грлић Радман, министар спољних и европских послова Хрватске.

Човић је рекао како се разговарало о позицији хрватског народа у Босни и Херцеговини, европском путу БиХ те начинима како Хрватска својом спољном политиком може помоћи БиХ на том путу.

– Више пута сам наглашавао како сам с премијером Пленковићем разговарао да ако ми успијемо успоставити власт на нивоу БиХ да покушамо сустићи изгубљено вријеме те да се БиХ поново нађе за преговарачким столом како би отворила свој преговарачки процес те сустигла Сјеверну Македонију и Албанију, ако је то могуће – изјавио је Човић.

Гордан Грлић Радман казао је како је подржао Босну и Херцеговину јер је Хрватска активно заговара евроатлантски пут БиХ.

– Нама је у интересу то и због хрватског народа у БиХ, Хрватска је потписница Дејтонског споразума… Ми подржавамо стабилну БиХ с функционалном влашћу и на томе сам честитао и новој министарки спољних послова. Нама је драго да сада имамо саговорнике и Хрватска ће ту бити активна у заговарању европског пута – изјавио је министар.

Грлић Радман говорио и о највећем тренутном ЕУ изазову – изласку Велике Британије из чланства те казао како ће се Хрватска као предсједавајућа Европском комисијом морати договорити и споразум о изласку.

Човић је казао како ће нови Савјет министара другачије третирати мигрантску кризу јер је она од хуманитарног постала безбједносно питање те да он види стратегију да се простор Херцеговине стави у позицију као што су УСК, ТК и КС који су значајно оптерећени овим проблемом.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Моа

28.12.2019 13:20

Могуце је само сто ви то нецете и нити један од Вас мисли добро свом народу на који се тако здусно позивате вец само гледате властити дзеп. Такодјер окрецуци се хр и ср ви не помазете свој народ л вец се мора локално дијеловати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

31.12.2019 08:34

они то врацају додику витални национални интерес рс!

ОДГОВОРИТЕ