Преминула чувена Лолита!

Сју Лион, звезда шездесетих година, преминула је у 73. години живота после кратке и тешке болести. Лионова је рођена 10. јула 1946. године у Давенпорту, Ајови.

Забава 28.12.2019 | 14:51
Преминула чувена Лолита!

Глумица је најпознатија по улози Долорес Лолите Хазе, у филму "Лолита" (1962), коју је добила са свега 14 година.

"Лолита" је контроверзно остварење Стенлија Кубрика, а улога Лолите припала је Сју зато што је није смела добити 12-годишња девојчица, иако је толико година имао лик Лолите у књизи Владимира Набокова. Иако су неке ствари из књиге променили, "Лолита" је остао један од најконтроверзнијих филмова до дан данас.

Филм је још током најава због своје тематике изазвао бројне реакције. Пријатељи и критичари књижевника Набокова сматрају да је инспирацију за дело добио од Чарлија Чаплина који је оженио Литу Греј, која је у време када су се упознали била малолетна.

Улога Лолите глумици је донела инстант славу.

Преко ноћи је постала звезда, освојила је Златни Глобус за најбољу младу наду. Ипак, упркос неискуству заблистала је глумом уз легендарне глумце Џејмса Мејсона, Шели Винтерс и Питера Селерса, а за фпотребе филма снимила је две песме "Лолита Yа Yа" и "Турн Офф тхе Моон".

Ова лепотица у љубави није имала много среће.

Давне 1964. удала се за Хемптона Фанчера ИИИ, али брак је трајао кратко. Други муж био јој је Роланд Харисон, фотограф и фудбалски тренер са којим се преселила у Шпанију - због константног пристиска јавности. Ни тај брак није потрајао.

Сју је након Лолите глумила у неколико филмова: "7 Wомен" (1966), "Тхе Флим-Флам Ман" (1967), "Тонy Роме" (1967), "Евел Книевел" (1971), "Тхе Магициан" (1973), "То Лове, Перхапс то Дие" (1973), али никако јој није полазило за руком да добије запаженије улоге.

Како јој није ишло у глуми, почела је да конобарише. Тада је упознала Герија Адамсона који је, између осталог, одслужио казну за пљачку и убиство. За њега се удала 1973. године и почела је да се залаже за затворску реформу и права осуђеника. Ни тај брак није потрајао. Растали су се након што је Гери починио још једну пљачку.

Своју последњу улогу Сју је одиграла 1980. у филму "Аллигатор".

После удаје за Ричарда Рудмана, радијског инжењера, преселила се у Лос Анђелес, и живела је далеко од медија.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар