Данас облачно вријеме са сусњежицом

- У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно вријеме са сусњежицом или снијегом, док ће на југу бити претежно ведро и хладно.

Босна и Херцеговина 28.12.2019 | 09:11
Данас облачно вријеме са сусњежицом

Јутрос је умјерено облачно и хладно, у вишим предјелима на сјеверу могућа је сусњежица, а на истоку и централном планинаском појасу провијаваће снијег током цијелог дана, уз формирање сњежног покривача.

На југу ће бити претежно ведро и хладно ујутру, а током дана преовладаваће сунчано вријеме уз локално пролазну облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверних смјерова, у Херцеговини слаба до умјерена бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од два до пет, на југу који степен виша, на планинама од минус четири до минус један степен Целзијусов.

Температура измјерена у 7.00 часова: Чемерно минус шест, Хан Пијесак минус пет, Соколац минус три, Ливно минис два, Сарајево, Бугојно и Гацко минус један, Билећа, Тузла, Сребреница и Бихаћ нула, Вишеград и Рудо један, Бијељина, Зворник, Нови Град, Рибник, Фоча, Мостар и Шипово два, Бањалука, Приједор и Требиње три, Добој четири степена Целзијуса.

Висина снијега у Хан Пијеску је 28 центиметара, а на Сокоцу девет. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар