Danas oblačno vrijeme sa susnježicom

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom, dok će na jugu biti pretežno vedro i hladno.

Bosna i Hercegovina 28.12.2019 | 09:11
Danas oblačno vrijeme sa susnježicom

Jutros je umjereno oblačno i hladno, u višim predjelima na sjeveru moguća je susnježica, a na istoku i centralnom planinaskom pojasu provijavaće snijeg tokom cijelog dana, uz formiranje snježnog pokrivača.

Na jugu će biti pretežno vedro i hladno ujutru, a tokom dana preovladavaće sunčano vrijeme uz lokalno prolaznu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernih smjerova, u Hercegovini slaba do umjerena bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od dva do pet, na jugu koji stepen viša, na planinama od minus četiri do minus jedan stepen Celzijusov.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Čemerno minus šest, Han Pijesak minus pet, Sokolac minus tri, Livno minis dva, Sarajevo, Bugojno i Gacko minus jedan, Bileća, Tuzla, Srebrenica i Bihać nula, Višegrad i Rudo jedan, Bijeljina, Zvornik, Novi Grad, Ribnik, Foča, Mostar i Šipovo dva, Banjaluka, Prijedor i Trebinje tri, Doboj četiri stepena Celzijusa.

Visina snijega u Han Pijesku je 28 centimetara, a na Sokocu devet. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar