Бијељина: Још 35 стипендија за студенте

Из градског буџета Бијељине за наредну годину биће издвојене стипендије за још 35 студената, тако да ће Бијељина укупно имати 180 стипендиста. То је подстицај овим младим људима да се школују, али и мотивишу да остану у свом граду у којем би градили своју професионалну каријеру.

Република Српска 27.12.2019 | 18:20
Бијељина: Још 35 стипендија за студенте

Вриједни студенти, с великим амбицијама и жељама, данас су од града Бијељине добили нови подстрек за квалитетније школовање. Потписали су уговоре о примању стипендије у наредној години.

"Моје амбиције су да овдје завршим мастер из области физике, а вјероватно у иностранству докторат. Ова стипендија ми доста олакшава цио процес студирања јер смањи стрес од финансија", каже Никола Тешановић, студент Физичког факултета у Београду.

"Трећа сам година, студирам примијењено софтверско инжињерство. Стипендија свакако значи и мени и мојих родитељима. Велики је подстицај за студенте и њихово даље учење", каже Милица Симеуновић, студент Факултета техничких наука, Нови Сад.

Из градског буџета Бијељине за наредну годину биће издвојене стипендије за још 35 студената, тако да ће Бијељина укупно имати 180 стипендиста, међу њима и 45-оро дјеце са потешкоћама у развоју.

"Наша почетна стипендија је 200 КМ. На основу просјека могу добити још 50 КМ. Наредне године биће 300.000 за стипендије", каже Мићо Мићић, градоначелник Бијељине.

Градска управа Бијељине помаже младима у школовању, али један од значајних задатака је и обезбиједити повољне услове за отварање нових радних мјеста, истакао је градоначелник.

Како би оправдала статус града младих, Бијељина издваја значајна средства за омладину и у области културе и спорта.



БН ТВ

 

Коментари / 0

Оставите коментар