Bijeljina: Još 35 stipendija za studente

Iz gradskog budžeta Bijeljine za narednu godinu biće izdvojene stipendije za još 35 studenata, tako da će Bijeljina ukupno imati 180 stipendista. To je podsticaj ovim mladim ljudima da se školuju, ali i motivišu da ostanu u svom gradu u kojem bi gradili svoju profesionalnu karijeru.

Republika Srpska 27.12.2019 | 18:20
Bijeljina: Još 35 stipendija za studente

Vrijedni studenti, s velikim ambicijama i željama, danas su od grada Bijeljine dobili novi podstrek za kvalitetnije školovanje. Potpisali su ugovore o primanju stipendije u narednoj godini.

"Moje ambicije su da ovdje završim master iz oblasti fizike, a vjerovatno u inostranstvu doktorat. Ova stipendija mi dosta olakšava cio proces studiranja jer smanji stres od finansija", kaže Nikola Tešanović, student Fizičkog fakulteta u Beogradu.

"Treća sam godina, studiram primijenjeno softversko inžinjerstvo. Stipendija svakako znači i meni i mojih roditeljima. Veliki je podsticaj za studente i njihovo dalje učenje", kaže Milica Simeunović, student Fakulteta tehničkih nauka, Novi Sad.

Iz gradskog budžeta Bijeljine za narednu godinu biće izdvojene stipendije za još 35 studenata, tako da će Bijeljina ukupno imati 180 stipendista, među njima i 45-oro djece sa poteškoćama u razvoju.

"Naša početna stipendija je 200 KM. Na osnovu prosjeka mogu dobiti još 50 KM. Naredne godine biće 300.000 za stipendije", kaže Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Gradska uprava Bijeljine pomaže mladima u školovanju, ali jedan od značajnih zadataka je i obezbijediti povoljne uslove za otvaranje novih radnih mjesta, istakao je gradonačelnik.

Kako bi opravdala status grada mladih, Bijeljina izdvaja značajna sredstva za omladinu i u oblasti kulture i sporta.



BN TV

 

Komentari / 0

Ostavite komentar