Зоран Заев: Моја оставка је спемна

Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је да превремени избори у тој земљи, 12. априла 2020, неће бити одложени, а да је његова оставка спремна.

Свијет 27.12.2019 | 17:26
Зоран Заев: Моја оставка је спемна

Како каже, избори неће бити одложени јер је добио обећање у Собрању да ће бити изгласани закони, који су, како је навео, од суштинског значаја за грађане, преноси портал А1он.

Заев је нагласио да је његова оставка спремна и да треба само да је потпише.

"Ако Собрање остане иза оног што је обећало, нема потребе за одлагање избора. Трећег јануара ја ћу поднети оставку, а надам се да ће истог дана технички премијер добити мандат како би до краја дана саставио владу. Оставка је написана и чека да буде потписана", рекао је Заев.

Он је додао да постоји фаворит за техничког премијера, али не зна да ли ће он победити, јер Централни одбор владајућег Социјалдемократског савеза има последњу реч.

"Вечерас ћемо знати ко ће бити део техничке владе", закључио је Заев.

Након одлуке Европске уније да одложи почетак приступних преговора са Северном Македонијом, политички лидери у тој земљи су се договорили да се иде на превремене парламентарне изборе.

Избори су закази за 12. април следеће године како би се поштовао законски рок од 100 дана пре избора за формирање техничке, такозване Пржинске владе у чијим редовима ће бити и министри из опозиције у ресорима унутрашњих послова и администрације, а као гаранција за фер и демократске изборе.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан

28.12.2019 08:14

Ово је "морална" громада.Одрадио "посао" па се повлаци,а о посљедицама ни ријеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

28.12.2019 15:35

Који је то политицар имао посљедице ако се не узме у обзир Иво Санадер а и то је мозда висе само фарса.