Zoran Zaev: Moja ostavka je spemna

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da prevremeni izbori u toj zemlji, 12. aprila 2020, neće biti odloženi, a da je njegova ostavka spremna.

Svijet 27.12.2019 | 17:26
Zoran Zaev: Moja ostavka je spemna

Kako kaže, izbori neće biti odloženi jer je dobio obećanje u Sobranju da će biti izglasani zakoni, koji su, kako je naveo, od suštinskog značaja za građane, prenosi portal A1on.

Zaev je naglasio da je njegova ostavka spremna i da treba samo da je potpiše.

"Ako Sobranje ostane iza onog što je obećalo, nema potrebe za odlaganje izbora. Trećeg januara ja ću podneti ostavku, a nadam se da će istog dana tehnički premijer dobiti mandat kako bi do kraja dana sastavio vladu. Ostavka je napisana i čeka da bude potpisana", rekao je Zaev.

On je dodao da postoji favorit za tehničkog premijera, ali ne zna da li će on pobediti, jer Centralni odbor vladajućeg Socijaldemokratskog saveza ima poslednju reč.

"Večeras ćemo znati ko će biti deo tehničke vlade", zaključio je Zaev.

Nakon odluke Evropske unije da odloži početak pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom, politički lideri u toj zemlji su se dogovorili da se ide na prevremene parlamentarne izbore.

Izbori su zakazi za 12. april sledeće godine kako bi se poštovao zakonski rok od 100 dana pre izbora za formiranje tehničke, takozvane Pržinske vlade u čijim redovima će biti i ministri iz opozicije u resorima unutrašnjih poslova i administracije, a kao garancija za fer i demokratske izbore.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan

28.12.2019 08:14

Ovo je "moralna" gromada.Odradio "posao" pa se povlaci,a o posljedicama ni rijeci.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

28.12.2019 15:35

Koji je to politicar imao posljedice ako se ne uzme u obzir Ivo Sanader a i to je mozda vise samo farsa.