Бијељина: Нова пјешачко-бициклистичка стаза

Градска управа Бијељине у сарадњи са Њемачким друштвом за међународну сарадњу и Савезом општина и градова Републике Српске реализовала је пилот-пројекат који се односи на почетак изградње бициклистичких стаза у Бијељини. Данас је свечано отворена дионица код Основне школе "Кнез Иво од Семберије".

Република Српска 27.12.2019 | 15:59
Бијељина: Нова пјешачко-бициклистичка стаза

У Бијељини је извршена реконструкција пјешачко-бициклистичке стазе у дужини од 340 метара у Улици Незнаних јунака, како би се повезала са већ изграђеном бициклистичком стазом у Улици Стефана Дечанског.

"Није превелика инвестиција, уложили смо око 40.000 КМ. У склопу ових активности је постављено и 13 паркинг постоља за бицикле испред јавних институција", рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Резултати анкете показују да 55 одсто грађана Семберије користи бицикл као превозно средство, рекреативно или активно.

С обзиром на велику фреквенцију и аутомобила, из Градске управе указују да је неопходна изградња бициклистичких стаза. Тиме би се створили услови за већу безбједност, али и подстакли грађани да користе бицикл као превозно средство, јер је и здравије и не загађује животну средину.

У току је изградња бициклистичких стаза у Улици Кулина бана у дужини од 1200 метара, те од моста у Улици Незнаних јунака до моста у Улици Милоша Обилића у дужини од 700 метара, чиме ће се са већ изграђеним дионицама створити јединствена цјелина у дужини од 4 километра која ће бити на располагању свим љубитељима бициклизма.



БН ТВ

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бициклиста

27.12.2019 19:54

Молим Вас искористите стару пругу и прузите стазу до Угљевика, то би било бас супер

ОДГОВОРИТЕ
Name

цацановић славиша

28.12.2019 18:30

Браво Мићо, било би супер да направите и за животиње стазу, да госпоје могу керчад шетати.

ОДГОВОРИТЕ