Bijeljina: Nova pješačko-biciklistička staza

Gradska uprava Bijeljine u saradnji sa Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju i Savezom opština i gradova Republike Srpske realizovala je pilot-projekat koji se odnosi na početak izgradnje biciklističkih staza u Bijeljini. Danas je svečano otvorena dionica kod Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije".

Republika Srpska 27.12.2019 | 15:59
Bijeljina: Nova pješačko-biciklistička staza

U Bijeljini je izvršena rekonstrukcija pješačko-biciklističke staze u dužini od 340 metara u Ulici Neznanih junaka, kako bi se povezala sa već izgrađenom biciklističkom stazom u Ulici Stefana Dečanskog.

"Nije prevelika investicija, uložili smo oko 40.000 KM. U sklopu ovih aktivnosti je postavljeno i 13 parking postolja za bicikle ispred javnih institucija", rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Rezultati ankete pokazuju da 55 odsto građana Semberije koristi bicikl kao prevozno sredstvo, rekreativno ili aktivno.

S obzirom na veliku frekvenciju i automobila, iz Gradske uprave ukazuju da je neophodna izgradnja biciklističkih staza. Time bi se stvorili uslovi za veću bezbjednost, ali i podstakli građani da koriste bicikl kao prevozno sredstvo, jer je i zdravije i ne zagađuje životnu sredinu.

U toku je izgradnja biciklističkih staza u Ulici Kulina bana u dužini od 1200 metara, te od mosta u Ulici Neznanih junaka do mosta u Ulici Miloša Obilića u dužini od 700 metara, čime će se sa već izgrađenim dionicama stvoriti jedinstvena cjelina u dužini od 4 kilometra koja će biti na raspolaganju svim ljubiteljima biciklizma.



BN TV

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Biciklista

27.12.2019 19:54

Molim Vas iskoristite staru prugu i pruzite stazu do Ugljevika, to bi bilo bas super

ODGOVORITE
Name

cacanović slaviša

28.12.2019 18:30

Bravo Mićo, bilo bi super da napravite i za životinje stazu, da gospoje mogu kerčad šetati.

ODGOVORITE