"Додику су из Америке обећали укидање санкција"

"Додику је неко из Америке обећао скидање санкција, што је један од разлога за ову издају РС коју је он починио, казао је вечерас у емисији Пулс БН ТВ предсједник СДС Мирко Шаровић.

Република Српска 26.12.2019 | 21:15
"Додику су из Америке обећали укидање санкција"

- БиХ је у Брисел послала документ који покреће чланство БиХ у НАТО и то је 100 посто сигурно, рекао је вечерас предсједник СДС-а Мирко Шаровић у емисију "Пулс" БН телевизије.

Шаровић сматра да је Програм реформи чак лошија варијанта од АНП-а, по Републику Српску.

"Формирају се нове институције, а тога није било у АНП. Тамо је Република Српска поменута неколико пута, док у Програму реформи није поменута ниједном. У овом документу један човјек одлучује о свему. све је у рукама једног човјека. Да не говоримо да се у овом документу наводи да ће Република Српска прекњижити војну имовину на БиХ".

Шаровић је рекао да је један од основних разлога Додику био улазак у Савјет министара БиХ.

"Осим тога, разлог за ову издају је и то, вјерујем, да је Додику неко из САД обећао скидање санкција. Ја не памтим већу издају од ове." 

Као разлози помињу се нови кредити, као и зелено свјетло запада за повећање ПДВ-а у БиХ.

„Мислим да ће то бити њихова друга највећа грешка. И на једном и на другом питању власт може да падне. Уколико уведу нову стопу ПДВ-а, за СДС и наше партнере из опозиције власт у РС биће достижна. Са сигурношћу можемо да кажемо да уколико то ураде, то ће бити тренутак промјене власти у Српској."

Ипак, Шаровић наводи да би новом сазиву Савјета министара требало дати шансу и простор за рад и резултате. Не искључује ни заједничко дјеловање.

„Што се нас тиче, све што буде у интересу Српске, ми ћемо то заступати И гласаћемо као и СНСД. Нико не треба да има дилему да ми нећемо подржати нешто што је добро за читаву БиХ, а камо ли за Српску из које долазимо. Они чему се ми противимо је то да неко жели себе да промовише на начин да је једино исправно и патриотски оно што он каже. Није. Исправно је само оно што се сви договоримо“, рекао је Шаровић.

То истовремено не значи и коалиционо дјеловање, јер, каже Шаровић, посљедњих година СДС и СНСД су се итекако удаљили у већини питања. Основно, СДС се противи једноумљу и политичкој трговини, истиче предсједник СДС-а.

 

БН ТВ

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Нострадамус

26.12.2019 20:37

Зна Америка и да превари цисто сумњам да Лактаски месар надмудри Амере.Не зна Миле ста је потписао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

26.12.2019 21:47

Гледам слике Драган Цавиц тик уз Милорада Додика. Вјеруј те ми да ми је постао мрзи него Додик.Који је то сљам и гњида за не повјеровати. До јуце је био најгласнији против Додика и кад се сјетим какоје папке окацио о врат кад су били протести против папака асад је један од највецих папака

Name

Ре

27.12.2019 05:24

То казе поглавица залосна сова

Name

Ре Ацо

27.12.2019 07:27

Такви су вам сви из опозиције као Чега, сви се на крају продају кад виде да не могу брзо доци на власт. Зато ми није јасно зашто их толико укивате у звијезде. Ништа они бољи од Баје нису.

Name

нада

27.12.2019 08:12

Пошто су сви исти "Баја" је један и нека вјечно влада. Је ли тако мислите срам да вас буде. Како вам се не гаде више. Омладино не дозволите да вас оваква размишљања ућуте. На вама РС остаје. Очистите је да би могли остати, као што и треба, заувијек у њој. А не да идете и сметате другима и гледате да вам се гори од вас у сваком погледу , смилују и дају вам своје мрвице да преживите. Своја родна груда је најљепша, најдража и најсигурнија. То је друга мајка и борите се за њу.

Name

Е

27.12.2019 08:48

Америка никад санкције скинути неце сад це и Европа увести Нато затворити границе!!!!и сав покрадени капитал блокирати одузимати али правосудне институције одблокирати од њих и закон за све једнак!плус гласацку масинерију ослободити јер је заробљена уцјенама разних врста!!! И опоравак народа од овог зла!партије су само параван за лопиве!!као и избори покрадени!!циркус балкански!!

Name

Ма јок

26.12.2019 20:53

Брига бају за санкције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.12.2019 21:07

Како це цобан знати ста је потписао кад је текст на енглеском

ОДГОВОРИТЕ
Name

Их

26.12.2019 22:22

Деде, деде нек му преведе учитељица Жељка са енглеског?

Name

Скептик

26.12.2019 21:07

Ако је тако, онда нам нема спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кyна

26.12.2019 21:55

Спаса нам нема,пропасти нећемо.

Name

ВРС

26.12.2019 22:12

За велики дио грађана РС ни не треба да буде спаса.Што су тражили то ће и добити.Ако не закачи њих онда ће њихову дјецу.Правда.

Name

миле

27.12.2019 01:40

било му је да потписе и скидају санкције. или це га кривицно гонит за све сто је поцинио..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

27.12.2019 07:44

Билому је сасвимнесто друго не само скидање санкција које се неце бас тако лако јос дуго година скинути вец уводјење нових санкција и стављане на црну листу у ЕУ.Тако да из БЛ неби могао ни у Србију да оде ем сто би му сва и покретна и непокретна имовина била заплијењена не само његова вец и од дјеце.

Name

Да да

27.12.2019 06:17

Сви ви потајно призељкујете у НАТО јер знате да је то најлогицнија и најбоља ствар за овај регион,само ето глумите неке велике Србенде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Че

27.12.2019 20:19

Тако је , сваку ријеч потписујем!

Name

Слобо

27.12.2019 06:26

Е мој саровицу мој саровицу !!! Ипак нецете ме отерати из сдса борицемо се ми за прави сдс овај сваки дан се види је погресан сдс ! Јос једно молим администраторе да објаве коментар како вас није срамота само објавите када некритикујемо то вец знају сви ми прицамо измедју себе сви казу да нисте коректни ви из бна ! Зато вас молим да објавите комментаре а мене провјерите ја сам у СДС од 92 године ! Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блиц

27.12.2019 06:57

Нису требали ни уводити санкције! Предсједник Додик је цовјек који је донио мир у ову напацену земљу, док је он на власти сигурни смо да нема рата и то сви знају! Цовјек има ауторитет и бави се политиком професионално, гради институције Републике Српске у континуитету и колико је то могуце развија Републику Српску. Ови из опозиције, када би им дали власт све би унистили за двије године, неспособни су!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реБлиц

27.12.2019 08:13

Да, да, Додик гради и ВИЛЕ, мало на Дедињу, мало на Кипру, све јадник од кредита и плате ??

Name

Xx

27.12.2019 08:14

Блиц, везе са зивотом и логиком немас. Бранис оно сто се не мозе одбранити. Твој водја је унистио РС! Пропале три банке, Робне резерве РС, рафинерије Брод и Модрица, Суме Српске, Унис, здравство у дугу преко милијарду, итд. Тако се не брани РС!То је резултат твог водје. О одласку младих да и не говорим. Пробуди се!

Name

Аххх

27.12.2019 08:37

Види се стабје урадјено за Републику !!све пропало унистено опљацкано!!!!само њихова богатства расту галопом!по јавним и тајним!по свијету од Русије до Кипра !! У рату је поцела пљацка и траје до данас!а партије су само груое криминалаца који требавда су у затворима а они се баскаре по институцијама!сигурни да неце пред закон и врацање покраденог!! Синоцбу Бањалуци рикање додигави лукацабкоји су приморали раднике партије завглас тј гласацку масинерију и полицију којавје претворена у лицну партијску на скуп изазова скуп цовјек на цовјека са дозволом !!Срамном дозволом скупа изазова да се направи сто веци хаос!!али народ је досао и видио!!све!прозирни су неписмени и јадни до бола!!!мјесто пред закон одговорност а они се дрско бахате на све нацине па и на овај!!!медјународна напокон народу треба да помогне !!!ова хоботница је веце зло и од рата!за народвопљацкан растјеран!!!

Name

Прилика

27.12.2019 07:31

Шаровићу, Бореновићу и остали из опозиције: Ово је посљедња прилика да побиједите ову ненародну власт и да вратите наду у бољи живот у Републици српској. У супротном: нестајете и ви и српски народ у РС и РС у цјелини, па је онда узалудна била борба за РС, узалуд је изгинула толика малдост за РС... Спасили сте српски народ од новог покоља и истребљења у рату, па не пустите да се српски народ истријеби у миру. Колико сте заслужни за спасење српског рода у рату, толико ћете бити криви ако не спасите уништење српског народа у миру. Сада је прилика, па акосте побиједили у рату,зашто то не можете у миру-лакше је. Требате наставити протесте у свим градовима РС, а посебан у Бијељини-НАТО граници између срба у РС и срба у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја оде одавде

27.12.2019 19:07

Не могу наду у боље сутра ни појести, ни отици на море, ни купити ниста. А надајте се и борите ви који сте ратовали а сутили пред идиотима и најобицнијим црвима у миру.Поздрав.

Name

Милан

27.12.2019 08:38

Каква му је фаца као да је све своје покопао. Дрзни се мало цовјеце није све у политици и функцијама јер има и других ствари у зивоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

27.12.2019 11:49

ДОДИКА ВИСЕ НЕЗРЕБА КОМЕНТАРИСАТИ НЕБИТАН ЛИК ИЗДАО ПРОДАО ИЗНЕВЈЕРИО ОКО ЊЕГА ПОЛТРОНИ ЗА РАД ФОТЕЉА СПРЕМНИ НА СЕ БЕЗ МОЗГА И ПАМWТИ ЦЕКАТИ ИЗБОРЕ И ДОСТОЈАНСТВЕНО ИХ ИСПРАТИТИ БЕЗ ОСВЕТЕ КАЗНИТИ КО ЈЕ КРИВ ЗА СВЕ СТО СУ УРАДИЛИ АЛ ПО ЗАКОНУ ДРАСО ЈЕЛЕНА ВУКАН ПОБЈЕДА ЗАГАРАНТОВАНА

ОДГОВОРИТЕ