"Dodiku su iz Amerike obećali ukidanje sankcija"

"Dodiku je neko iz Amerike obećao skidanje sankcija, što je jedan od razloga za ovu izdaju RS koju je on počinio, kazao je večeras u emisiji Puls BN TV predsjednik SDS Mirko Šarović.

Republika Srpska 26.12.2019 | 21:15
"Dodiku su iz Amerike obećali ukidanje sankcija"

- BiH je u Brisel poslala dokument koji pokreće članstvo BiH u NATO i to je 100 posto sigurno, rekao je večeras predsjednik SDS-a Mirko Šarović u emisiju "Puls" BN televizije.

Šarović smatra da je Program reformi čak lošija varijanta od ANP-a, po Republiku Srpsku.

"Formiraju se nove institucije, a toga nije bilo u ANP. Tamo je Republika Srpska pomenuta nekoliko puta, dok u Programu reformi nije pomenuta nijednom. U ovom dokumentu jedan čovjek odlučuje o svemu. sve je u rukama jednog čovjeka. Da ne govorimo da se u ovom dokumentu navodi da će Republika Srpska preknjižiti vojnu imovinu na BiH".

Šarović je rekao da je jedan od osnovnih razloga Dodiku bio ulazak u Savjet ministara BiH.

"Osim toga, razlog za ovu izdaju je i to, vjerujem, da je Dodiku neko iz SAD obećao skidanje sankcija. Ja ne pamtim veću izdaju od ove." 

Kao razlozi pominju se novi krediti, kao i zeleno svjetlo zapada za povećanje PDV-a u BiH.

„Mislim da će to biti njihova druga najveća greška. I na jednom i na drugom pitanju vlast može da padne. Ukoliko uvedu novu stopu PDV-a, za SDS i naše partnere iz opozicije vlast u RS biće dostižna. Sa sigurnošću možemo da kažemo da ukoliko to urade, to će biti trenutak promjene vlasti u Srpskoj."

Ipak, Šarović navodi da bi novom sazivu Savjeta ministara trebalo dati šansu i prostor za rad i rezultate. Ne isključuje ni zajedničko djelovanje.

„Što se nas tiče, sve što bude u interesu Srpske, mi ćemo to zastupati I glasaćemo kao i SNSD. Niko ne treba da ima dilemu da mi nećemo podržati nešto što je dobro za čitavu BiH, a kamo li za Srpsku iz koje dolazimo. Oni čemu se mi protivimo je to da neko želi sebe da promoviše na način da je jedino ispravno i patriotski ono što on kaže. Nije. Ispravno je samo ono što se svi dogovorimo“, rekao je Šarović.

To istovremeno ne znači i koaliciono djelovanje, jer, kaže Šarović, posljednjih godina SDS i SNSD su se itekako udaljili u većini pitanja. Osnovno, SDS se protivi jednoumlju i političkoj trgovini, ističe predsjednik SDS-a.

 

BN TV

Komentari / 25

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

26.12.2019 20:37

Zna Amerika i da prevari cisto sumnjam da Laktaski mesar nadmudri Amere.Ne zna Mile sta je potpisao.

ODGOVORITE
Name

Aco

26.12.2019 21:47

Gledam slike Dragan Cavic tik uz Milorada Dodika. Vjeruj te mi da mi je postao mrzi nego Dodik.Koji je to sljam i gnjida za ne povjerovati. Do juce je bio najglasniji protiv Dodika i kad se sjetim kakoje papke okacio o vrat kad su bili protesti protiv papaka asad je jedan od najvecih papaka

Name

Re

27.12.2019 05:24

To kaze poglavica zalosna sova

Name

Re Aco

27.12.2019 07:27

Takvi su vam svi iz opozicije kao Čega, svi se na kraju prodaju kad vide da ne mogu brzo doci na vlast. Zato mi nije jasno zašto ih toliko ukivate u zvijezde. Ništa oni bolji od Baje nisu.

Name

nada

27.12.2019 08:12

Pošto su svi isti "Baja" je jedan i neka vječno vlada. Je li tako mislite sram da vas bude. Kako vam se ne gade više. Omladino ne dozvolite da vas ovakva razmišljanja ućute. Na vama RS ostaje. Očistite je da bi mogli ostati, kao što i treba, zauvijek u njoj. A ne da idete i smetate drugima i gledate da vam se gori od vas u svakom pogledu , smiluju i daju vam svoje mrvice da preživite. Svoja rodna gruda je najljepša, najdraža i najsigurnija. To je druga majka i borite se za nju.

Name

E

27.12.2019 08:48

Amerika nikad sankcije skinuti nece sad ce i Evropa uvesti Nato zatvoriti granice!!!!i sav pokradeni kapital blokirati oduzimati ali pravosudne institucije odblokirati od njih i zakon za sve jednak!plus glasacku masineriju osloboditi jer je zarobljena ucjenama raznih vrsta!!! I oporavak naroda od ovog zla!partije su samo paravan za lopive!!kao i izbori pokradeni!!cirkus balkanski!!

Name

Ma jok

26.12.2019 20:53

Briga baju za sankcije.

ODGOVORITE
Name

Dragan

26.12.2019 21:07

Kako ce coban znati sta je potpisao kad je tekst na engleskom

ODGOVORITE
Name

Ih

26.12.2019 22:22

Dede, dede nek mu prevede učiteljica Željka sa engleskog?

Name

Skeptik

26.12.2019 21:07

Ako je tako, onda nam nema spasa.

ODGOVORITE
Name

Kyna

26.12.2019 21:55

Spasa nam nema,propasti nećemo.

Name

VRS

26.12.2019 22:12

Za veliki dio građana RS ni ne treba da bude spasa.Što su tražili to će i dobiti.Ako ne zakači njih onda će njihovu djecu.Pravda.

Name

mile

27.12.2019 01:40

bilo mu je da potpise i skidaju sankcije. ili ce ga krivicno gonit za sve sto je pocinio..

ODGOVORITE
Name

Istina

27.12.2019 07:44

Bilomu je sasvimnesto drugo ne samo skidanje sankcija koje se nece bas tako lako jos dugo godina skinuti vec uvodjenje novih sankcija i stavljane na crnu listu u EU.Tako da iz BL nebi mogao ni u Srbiju da ode em sto bi mu sva i pokretna i nepokretna imovina bila zaplijenjena ne samo njegova vec i od djece.

Name

Da da

27.12.2019 06:17

Svi vi potajno prizeljkujete u NATO jer znate da je to najlogicnija i najbolja stvar za ovaj region,samo eto glumite neke velike Srbende!

ODGOVORITE
Name

Če

27.12.2019 20:19

Tako je , svaku riječ potpisujem!

Name

Slobo

27.12.2019 06:26

E moj sarovicu moj sarovicu !!! Ipak necete me oterati iz sdsa boricemo se mi za pravi sds ovaj svaki dan se vidi je pogresan sds ! Jos jedno molim administratore da objave komentar kako vas nije sramota samo objavite kada nekritikujemo to vec znaju svi mi pricamo izmedju sebe svi kazu da niste korektni vi iz bna ! Zato vas molim da objavite kommentare a mene provjerite ja sam u SDS od 92 godine ! Hvala

ODGOVORITE
Name

Blic

27.12.2019 06:57

Nisu trebali ni uvoditi sankcije! Predsjednik Dodik je covjek koji je donio mir u ovu napacenu zemlju, dok je on na vlasti sigurni smo da nema rata i to svi znaju! Covjek ima autoritet i bavi se politikom profesionalno, gradi institucije Republike Srpske u kontinuitetu i koliko je to moguce razvija Republiku Srpsku. Ovi iz opozicije, kada bi im dali vlast sve bi unistili za dvije godine, nesposobni su!

ODGOVORITE
Name

reBlic

27.12.2019 08:13

Da, da, Dodik gradi i VILE, malo na Dedinju, malo na Kipru, sve jadnik od kredita i plate ??

Name

Xx

27.12.2019 08:14

Blic, veze sa zivotom i logikom nemas. Branis ono sto se ne moze odbraniti. Tvoj vodja je unistio RS! Propale tri banke, Robne rezerve RS, rafinerije Brod i Modrica, Sume Srpske, Unis, zdravstvo u dugu preko milijardu, itd. Tako se ne brani RS!To je rezultat tvog vodje. O odlasku mladih da i ne govorim. Probudi se!

Name

Ahhh

27.12.2019 08:37

Vidi se stabje uradjeno za Republiku !!sve propalo unisteno opljackano!!!!samo njihova bogatstva rastu galopom!po javnim i tajnim!po svijetu od Rusije do Kipra !! U ratu je pocela pljacka i traje do danas!a partije su samo gruoe kriminalaca koji trebavda su u zatvorima a oni se baskare po institucijama!sigurni da nece pred zakon i vracanje pokradenog!! Sinocbu Banjaluci rikanje dodigavi lukacabkoji su primorali radnike partije zavglas tj glasacku masineriju i policiju kojavje pretvorena u licnu partijsku na skup izazova skup covjek na covjeka sa dozvolom !!Sramnom dozvolom skupa izazova da se napravi sto veci haos!!ali narod je dosao i vidio!!sve!prozirni su nepismeni i jadni do bola!!!mjesto pred zakon odgovornost a oni se drsko bahate na sve nacine pa i na ovaj!!!medjunarodna napokon narodu treba da pomogne !!!ova hobotnica je vece zlo i od rata!za narodvopljackan rastjeran!!!

Name

Prilika

27.12.2019 07:31

Šaroviću, Borenoviću i ostali iz opozicije: Ovo je posljednja prilika da pobijedite ovu nenarodnu vlast i da vratite nadu u bolji život u Republici srpskoj. U suprotnom: nestajete i vi i srpski narod u RS i RS u cjelini, pa je onda uzaludna bila borba za RS, uzalud je izginula tolika maldost za RS... Spasili ste srpski narod od novog pokolja i istrebljenja u ratu, pa ne pustite da se srpski narod istrijebi u miru. Koliko ste zaslužni za spasenje srpskog roda u ratu, toliko ćete biti krivi ako ne spasite uništenje srpskog naroda u miru. Sada je prilika, pa akoste pobijedili u ratu,zašto to ne možete u miru-lakše je. Trebate nastaviti proteste u svim gradovima RS, a poseban u Bijeljini-NATO granici između srba u RS i srba u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Ja ode odavde

27.12.2019 19:07

Ne mogu nadu u bolje sutra ni pojesti, ni otici na more, ni kupiti nista. A nadajte se i borite vi koji ste ratovali a sutili pred idiotima i najobicnijim crvima u miru.Pozdrav.

Name

Milan

27.12.2019 08:38

Kakva mu je faca kao da je sve svoje pokopao. Drzni se malo covjece nije sve u politici i funkcijama jer ima i drugih stvari u zivotu.

ODGOVORITE
Name

BL

27.12.2019 11:49

DODIKA VISE NEZREBA KOMENTARISATI NEBITAN LIK IZDAO PRODAO IZNEVJERIO OKO NJEGA POLTRONI ZA RAD FOTELJA SPREMNI NA SE BEZ MOZGA I PAMWTI CEKATI IZBORE I DOSTOJANSTVENO IH ISPRATITI BEZ OSVETE KAZNITI KO JE KRIV ZA SVE STO SU URADILI AL PO ZAKONU DRASO JELENA VUKAN POBJEDA ZAGARANTOVANA

ODGOVORITE