Три лавине у једном дану на Алпима

Двије лавине данас су погодиле аустријски скијашки центар Анкогел, док се једна обрушила на центар Андермат на швајцарским Алпима.

Свијет 26.12.2019 | 15:16
Три лавине у једном дану на Алпима

У лавини која се обрушила на скијашке стазе центра Андермат повријеђене су двије особе. Оне су извучене из снијега и пребачене у болницу.

Покренута је велика акција спасавања јер се страхује да је под снијегом затрпано још људи. Цијело подручје надлијећу хеликоптери.

У аустријском скијашком центру Анкогел, на територији покрајине Корушка, лавина је затрпала најмање два скијаша. 

Један од њих је спашен, док се за другим скијашем који је можда затрпан трага, с обзиром на то да је један свједок тврдио да је лавина покрила два скијаша.

Лавина се покренула изван обезбјеђене скијашке стазе, навела је полиција.

Током потраге за затрпаним лицима у непосредној близини покренула се друга лавина, а један свједок је информисао власти да су том приликом можда затрпана четири скијаша.

Надлежне власти тврде да су лавине изазвали скијаши који су скијали изван обезбјеђених стаза.

Иначе, велика је опасност од лавина постоји, према упозорењу надлежних, у покрајини Салцбург, гдје је проглашена опасност четвртог нивоа на петостепеној скали.

У Горњој Аустрији процјењује се да је опасност од лавина на нивоу три, а јаке снијежне падавине у комбинацији са јаким вјетром повећавају опасност.

(Српскаинфо)

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар