Полиција блокирала скоро цијелу Подгорицу

Председник Праве Црне Горе изјавио је да ће се, пошто је власт блокирала готово цео град, верници и грађани окупити код Храма Христовог васкрсења.

Регион 26.12.2019 | 11:58
Полиција блокирала скоро цијелу Подгорицу

Марко Милачић је за Тањуг изјавио да верници и грађани који се противе усвајању закона о вероисповести о коме је почела расправа у Скупштини у 11 сати, нису желели да изазивају инциденте и сукобе са полицијом, јер желе да буду конструктивни, а све се, додао је, одвија брзо.

Након окупљања испед Храма кренуће ка згради Скупштине, а на питање како мисле да се пробију до тамо, Милачић је у изјави за Тањуг рекао да су већ навикли на проблеме и да ће видети.

"У сваком случају одговорићемо на то, ми смо људи који бранимо наше светиње", јасан је Милачић и додао да ће одговор бити онакав какав доликује. Истиче да неће правити инциденте, већ да само желе да одрже миран и достојанствен скуп са којег треба да пошаљу поруку охрабрења грађанима.

Нећемо правити инциденте, желимо миран, цивилизован и достојанствен скуп.

Милачић, који каже да је целу ноћ провео испред зграде црногорског парламента, рекао је да је власт овом блокадом прибегла још једном новом слоју тортуре. Град, истиче, никада као данас није био блокиран, затворени су сви прилази у ширем центру града и све, каже, личи на окупацију.

"То је дакле невиђено, довели су и коњицу, веики број полицајаца пристиже из свих градова Црне Горе, као да је реч о окупацији, као да ми окупирао Црну Гора. Управо они то раде. Ми смо дошли овде да одбранимо Црну Гору, а не да је окупирамо", рекао је Милачић.

Одговарајући на питање да ли је крај институционално борби, уколико се данас усвоји закон, Милачић каже да није и да постоји и Европски суд за људска права у Стразбуру. Милачић додаје да ће се трудити да се искористе све правне могућности, али сматра да правду, како каже, неће добити у институцијама Црне Горе.

Бранићемо ову цркву сопственим животима, ово није куртоазна прича. Ово није фигуративно речено. Ако усвоје овај закон и ако крену да дотакну један зид једне цркве и да присвоје имовину, одбранићемо то својим животима. Неће успети да удју у ту цркву”, рекао је Милачић.

Милачић каже да власт жели да тај процес не траје годинама, већ су, каже, ограничили све на годину дана и да се све дешава преко управних судова.

Не сада да се споримо око сваке имовине и да то траје годинама. Они желе да то ороче на годину дана. Ово је блицкриг на имовину СПЦ”, оценио је Милачић.
Поручује да ће “младје генерације поцепати и тај закон и неке друге одлуке”.

“Ништа није вечно, ова власт постоји 30 година, поцепаћемо и тај закон, поцепаћемо и одлуку о уласку у НАТО, поцепаћемо и одлуку о признању лажне државе Косово, све ће то доћи на ред. И младја генерација то итекако има у својим генима и изборићемо се за то”, поручио је Милачић.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Па

26.12.2019 11:44

Зар нису у НАТО, ста је са владавиним права?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.12.2019 15:00

Па они и штите владавину права

Name

За ре

26.12.2019 16:18

Блокадом града. Слободно кретање, крсење људски права и слободе !

Name

израелац

26.12.2019 11:59

овај лик диже побуну против државног уређења црне горе. још изјављује да брани државу од власти.. е њега ће да хаосе и то брзо због тих изјава. а на крају крајеван црква са богом нема везе, бог је свуда и ван цркве око нас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небитно

26.12.2019 12:48

Све припада народу кроз туризам и културу, то је будуц ост. Похлепа кроз цркву и политику це бити прошлост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

26.12.2019 17:05

Блокорана им памет ! Бандере

ОДГОВОРИТЕ