Оптужница због пореске утаје или преваре

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против држављана БиХ и Хрватске Мирослава Врљичка и Вјекослава Бошњака, те правног лица "Трготанк" из Фојнице због пореске утаје или преваре од 673.827 КМ.

Босна и Херцеговина 25.12.2019 | 12:43
Оптужница због пореске утаје или преваре

Према наводима оптужнице, Врљичак се у својству директора и одговорног лица без ограничења овлаштења у оквиру регистроване дјелатности у "Трготанку", а Бошњак као опуномоћено лица ове фирме у правним пословима терете да су од аугуста 2009. до априла 2013. године пружањем лажних података о чињеницама које су од утицаја на утврђивање износа обавеза оштетили буџет институција БиХ у износу од 673.827 КМ.

Њих оптужница терети да су прибавили документацију лажног садржаја, лажне фактуре наводних добављача, те у пословној евиденцији за наведени период нису исказали стварни промет, односно нису обрачунали и платили порез на додату вриједност већ су приказали фиктиван промет ради избјегавања плаћања ПДВ-а, на директну штету по буџет БиХ.

Правно лице "Трготанк" оптужница терети да је располагало противправно оствареном имовинском користи, коју су остварили оптужени, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар