Скупштина града Бијељине данас о новом задужењу

 Скупштина града Бијељина расправљаће данас о новом кредитном задужењу града од седам милиона КМ планираних за капиталне инвестиције.

Република Српска 25.12.2019 | 09:24
Скупштина града Бијељине данас о новом задужењу

За комуналну инфраструктуру предвиђено је 4,5 милиона КМ, за реконструкцију објеката јавне намјене два милиона КМ, а пола милиона за изградњу новог ватрогасног дома, наводи се у приједлогу одлуке о новом кредитном задужењу града, која ће се данас наћи пред одборницима.

Када је ријеч о комуналној инфраструктури, за реконструкцију дијела јавне расвјете у ЛЕД технологији планирано је три милиона КМ, а за измијештање постојеће аутобуске станице и изградњу нове изван ужег центра града предвиђен је милион КМ.

За реконструкцију дијела система градског топловода биће издвојено пола милиона КМ, а тај пројекат подразумијева реконструкцију котлова и њихово пребацивање са чврстог на течно гориво, односно гас.

У оквиру пројеката реконструкције објеката јавне намјене предвиђено финансирање пројекта спортске сале, што подразумијева уређење инфраструктуре и рјешавање имовинско-правних питања у износу од један милион КМ, за санацију и реконструкцију Соколског дома биће издвојено 600.000 КМ, а по 200.000 КМ за изградњу подручног одјељења Основне школе "Стеван Немања" у Горњем Магнојевићу, те терена са вјештачком травом у склопу комплекса Градског стадиона.

Радови на Соколском дому биће изведени према пројекту Дирекције за изградњу града и сагласности Завода за заштиту споменика Републике Српске.

Изградња терена са вјештачком травом планирана је у оквиру развоја инфраструктуре омладинског фудбала кроз ширу друштвену заједницу, пројекта који се реализује у сарадњи са Фудбалским савезом БиХ.

Реализација кредитних средстава планирана је на 10 година са грејс-периодом од 24 мјесеца.

(БН/Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Кредит док трепнес

25.12.2019 08:51

Опстина се задузује милионе и од тих пара субвенционисе јавна предузећа нпр водовод из кога директор покраде све.Докле да се задузујете и крадете срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко Немирко

25.12.2019 09:17

Најпопуларнија ријец на балкану је кредит. Није битно дали дрзава, компанија, фирма или обицан градјанин. Само кредит за било коју глупост. Ако немас новаца, стедис док не скупис и онда улазес. Ако у несто улазес сто напримјер 10000 км коста морас најмање пола ти да имас готовине. Али многи не капирају. Јер после треба дуг вратити и онда узбуна и фрка кад вец друга рата треба да се одплати. А искрено сем кафица и бувљака не видим ниста ново у бијељини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аферим

25.12.2019 09:23

Ако може БЛ зашто не би и БН. Разлика само у једном слову скраћенице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батар сити

25.12.2019 16:49

Бијељина је постала модеран град. Похвале за руководство а опозиција нека оде до Зворника и види један неуређен и прљав град. Је ли вам то циљ и овдје?

ОДГОВОРИТЕ