Skupština grada Bijeljine danas o novom zaduženju

 Skupština grada Bijeljina raspravljaće danas o novom kreditnom zaduženju grada od sedam miliona КM planiranih za kapitalne investicije.

Republika Srpska 25.12.2019 | 09:24
Skupština grada Bijeljine danas o novom zaduženju

Za komunalnu infrastrukturu predviđeno je 4,5 miliona КM, za rekonstrukciju objekata javne namjene dva miliona КM, a pola miliona za izgradnju novog vatrogasnog doma, navodi se u prijedlogu odluke o novom kreditnom zaduženju grada, koja će se danas naći pred odbornicima.

Кada je riječ o komunalnoj infrastrukturi, za rekonstrukciju dijela javne rasvjete u LED tehnologiji planirano je tri miliona КM, a za izmiještanje postojeće autobuske stanice i izgradnju nove izvan užeg centra grada predviđen je milion КM.

Za rekonstrukciju dijela sistema gradskog toplovoda biće izdvojeno pola miliona КM, a taj projekat podrazumijeva rekonstrukciju kotlova i njihovo prebacivanje sa čvrstog na tečno gorivo, odnosno gas.

U okviru projekata rekonstrukcije objekata javne namjene predviđeno finansiranje projekta sportske sale, što podrazumijeva uređenje infrastrukture i rješavanje imovinsko-pravnih pitanja u iznosu od jedan milion КM, za sanaciju i rekonstrukciju Sokolskog doma biće izdvojeno 600.000 КM, a po 200.000 КM za izgradnju područnog odjeljenja Osnovne škole "Stevan Nemanja" u Gornjem Magnojeviću, te terena sa vještačkom travom u sklopu kompleksa Gradskog stadiona.

Radovi na Sokolskom domu biće izvedeni prema projektu Direkcije za izgradnju grada i saglasnosti Zavoda za zaštitu spomenika Republike Srpske.

Izgradnja terena sa vještačkom travom planirana je u okviru razvoja infrastrukture omladinskog fudbala kroz širu društvenu zajednicu, projekta koji se realizuje u saradnji sa Fudbalskim savezom BiH.

Realizacija kreditnih sredstava planirana je na 10 godina sa grejs-periodom od 24 mjeseca.

(BN/Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kredit dok trepnes

25.12.2019 08:51

Opstina se zaduzuje milione i od tih para subvencionise javna preduzeća npr vodovod iz koga direktor pokrade sve.Dokle da se zaduzujete i kradete sram vas bilo.

ODGOVORITE
Name

Mirko Nemirko

25.12.2019 09:17

Najpopularnija rijec na balkanu je kredit. Nije bitno dali drzava, kompanija, firma ili obican gradjanin. Samo kredit za bilo koju glupost. Ako nemas novaca, stedis dok ne skupis i onda ulazes. Ako u nesto ulazes sto naprimjer 10000 km kosta moras najmanje pola ti da imas gotovine. Ali mnogi ne kapiraju. Jer posle treba dug vratiti i onda uzbuna i frka kad vec druga rata treba da se odplati. A iskreno sem kafica i buvljaka ne vidim nista novo u bijeljini

ODGOVORITE
Name

Aferim

25.12.2019 09:23

Ako može BL zašto ne bi i BN. Razlika samo u jednom slovu skraćenice.

ODGOVORITE
Name

Batar siti

25.12.2019 16:49

Bijeljina je postala moderan grad. Pohvale za rukovodstvo a opozicija neka ode do Zvornika i vidi jedan neuređen i prljav grad. Je li vam to cilj i ovdje?

ODGOVORITE