Масовна туча испред ноћног клуба у Прњавору

У незапамћеној масовној тучи у центру Прњавора, у присуству више десетина посматрача, није се знало ко кога од 20-так најратоборнијих туче, хвата за врат, гризе и гребе, а више особа је повријеђено и ухапшено.

Република Српска 24.12.2019 | 11:40
Масовна туча испред ноћног клуба у Прњавору

Права трагедија је, као кажу очевидци, избјегнута када је један од изгредника, срећом неуспјешно, покушао да се дочепа службеног пиштоља полицајца у интервенцији.

Након увиђаја, по налогу дежурног тужиоца, полиција саслушава свједоке и склапа коцкице туче каква се одавно не памти у граду подно Љубића и Мотајице. Полиција се још није огласила о овом догађају.

Портал МојПрњавор.инфо сазнаје да су, за сада, ухапшена четворица младића Д. Р. (22), А. С (19), Ј. С (27) и З. В (34). У болници су завршили Г. Д. из Дренове и М. С. (25) из Доњих Вијачана.

Многи други ране видају на кућном третману.

Обрачун се одиграо испред познатом ноћном клубу “Индустрy Бар”. Један од његових сувласника, каже да је, ради изузимања снимака видео надзора, добио позив полиције на околности „дана 21.12. око 1,30 испред ноћног клуба нарушавања јавног реда и мира у већем обиму при чему је више ооба задобило тјелесне повреде и почињена су два кривична дјела“.

До првих чарки дошло је на вратима препуног ноћног клуба, гдје су четворици припитих младића продавач и контролор карата забранили улаз.

– Права је срећа да су спријечени да упадну у бар, јер, питање је шта би се ту њима или некоме другом догодило – каже он.

Хаос на улици, радници завршили у болници

Међутим, у нападу испред бара поготово тешко су прошли продавач и контролор карата. Г.Д. је сем разбијене аркаде задобио и друге повреде главе и руке, па је завршио у болници, прво у Дому здравља у Прњавору, а потом у бањалучком Универзитетско клиничком центру РС. Слично је прошао и други радник М.С.

Туча је, према казивању очевидаца, измамила многобројне госте не само из ноћног клуба него и из кафића из оближњег зантског центра. Међутим, све се претрворило у наставак масовне туче па је убрзо дошло до закрчења саобраћаја и опшетег метежа у Улици др Славка Шушка, у центру надомак кружног тока на улазу у град. На отвореној сцени, са десетинама заустављених аутомобила и огромном масом људи, није се знало ко на кога насрће.

Прњаворчанка која је прошла “само” са огреботинама и изгубљеном минђушом каже да је, у једном тренутку, помислила да неће извући живу главу.

– Неко ме је у тој гужви саплео и, срећом, пала сам на дјевојку која је у руци држала штиклу, као и младића који се борио за дах. Борио се и за изгубљену патику. Одустао је тек када га је неко ногом поново ударио у стомак. Шепајући на обје ноге, одскакутао је у правцу пекаре “Цвијета”, а за њим је заврљачена ципела… Нечији нокти су ми се зарили у очи. Неко ме је, потом, повукао за косу, шчепао за уво па сам остала без наушнице. Ни сама не знам како сам се избавила до “Троје” – рекла је она.

Борба за пиштољ

Грчевита борба се водила око службеног пиштоља полицајца.

– Доласком полицијске патроле двије особе су биле на земљи. Горњи Д. Р. је ударао по глави Г. Д. Полицајац М. М. га је спријечио у даљем ударању, на шта је Д. Р. реаговао хватајући полицајчев и пиштољ и футролу. Нападач је вукао горњи дио пиштоља, а полицајац доњи дио футроле и пиштоља. Потом је пукла копча на опасачу. Тако им је оружје обојици остало у рукама. Неизвјесност је преломио други полицајац С. К. са више удараца палице по Д. Р. Тада је и везан. Потом су пристигле још двије полицијске патроле, па су изгредници приведени у Полицијску станицу – испричали су очевици.

Спријечена трагедија

Власник бара и остали очевици кажу да не смију ни претпоставити шта би се могло догодити да је један од изгредника успио разоружати полицајца.

Дежурни тужилац је отворио истрагу, који је као кривично дјело оквалификовао покушај Д. Р. да отме службени пиштољ полицајцу. Да би се осујетио у тој намјери, како сазнаје наш портал, над њим су употребљена средства силе – “службена палица, физичка снага и средства за везивање”.

У полицијској станици ухапшени је одбио алко тест, уз даље нарушавање јавног реда и мира и псовање мајке полицајцима.

(МојПрњавор.инфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дрога

24.12.2019 11:02

У насој РС све је дрогирано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

24.12.2019 11:28

Пустите омладону нека иде у ЕУ. Да се науце мало културе.

Name

Ре: Брзи

24.12.2019 13:03

Ови су отуда и дошли да се мало проведу и покажу ту ЕУ културу.

Name

ре

24.12.2019 13:07

Све це бити боље када наступи Унитарна Босна, све је близе..

Name

Прњавор

24.12.2019 11:25

Да је дрзаве ти насилници требали би бити на робији! Па нека друштвено корисним радом тросе висак енергије. Прњаворц ани знају добро о каквим ликовима је ријец! Замислите да у САД насрнес на полицајца!? Исте секунде био би ликвидира. И то би било за примјер осталима зестоким момцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

24.12.2019 11:41

Није као у скупстини РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобо

24.12.2019 13:15

Дошли момци из дијаспоре са рентаним макинама.

ОДГОВОРИТЕ