Избор Божовића у јануару, споран Мијатовић?!

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија потврдио је данас да је ДНС-ов кандидат за министра људских права и избјеглица БиХ Млађен Божовић прошао провјере СИПА-е, али да данас није могао бити именован на ту функцију због пословничких процедура.

Босна и Херцеговина 23.12.2019 | 20:59
Избор Божовића у јануару, споран Мијатовић?!

"Данас је, прије сједнице Представничког дома БиХ, дошао документ из СИПА-е, којим је констатовано да су сви подаци које је навео Млађен Божовић истинити и да са тог становишта он може бити предложен за министра људских права и избјеглица БиХ", рекао је Тегелтија новинарима у Сарајеву, преносе Вијести.ба.

Како је рекао, врло брзо, можда и сутра, доставиће Комисији за припрему избора Вијећа министара БиХ име Божовића као министарског кандидата, те очекује да ће процедуре бити убрзо оконачне.

"Очекујем да ће на првој сједници Представничког дома, која се очекује средином јануара, Божовић бити именован на позицију министра људских права и избјеглица", рекао је Тегелтија.

Осврнуо се и на питање кандидатуре Владимира Мијатовића којег је предложила Социјалистичка партија за замјеника министра сигурности БиХ. СИПА још није окончала његове провјере.

"Када је у питању Мијатовић, постоји спор око једног документа који је он предложио. Уколико се покаже да постоји неслагање између онога што је доставила институција и онога што је рекао Мијатовић, то ћемо поново размотрити. Уколико став СИПА-е буде идентичан ономе што у овом тренутку имамо, Мијатовића неће бити могуће именовати за замјеника министра сигурности БиХ. Дакле, уколико СИПА не промијени свој став", казао је Тегелтија.

(Вијести.ба)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бора Коњ

23.12.2019 20:17

Само га водите, ако оде можда нам и повећају плату у обућа доо Зворник које су тренутно 300 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајевица

23.12.2019 20:31

300 км али за пола мјесеца

Name

Ненад

23.12.2019 20:47

Требала је СИПА провјерити и дипломе својих службеника који су експресно завршили приватне факултете.

Name

Наравно

23.12.2019 23:02

Само нека се чека,ДОК СЕ ДНС НЕ ИСКРВИ ИЗМЕЂУ СЕБЕ,хахахаха,ето им оно пред изборе МИ СМО СИГУРНИ,само да још видимо са ким ћемо,да ли са снсд или сдс,хахахаха,ако ми је ишта драго драго ми је да гледам днс како се изједају између себе на Додикове кости,халапљивцим дошла похлепа главе.

Name

Декан

23.12.2019 20:48

Има ли ико од ових социјалиста валидну диплому?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симон Wиезентхал

23.12.2019 21:57

Замјеник министра у покусају др Владо Мијатовић је доктор наука без дипломе средње школе.Израбљивач биједе и сиротиње, запослене у фабрици обуће у Зворнику.По понашању изгледа као њемачки национал-социјалиста из 30-их година 20-тог вијека.

ОДГОВОРИТЕ