Izbor Božovića u januaru, sporan Mijatović?!

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija potvrdio je danas da je DNS-ov kandidat za ministra ljudskih prava i izbjeglica BiH Mlađen Božović prošao provjere SIPA-e, ali da danas nije mogao biti imenovan na tu funkciju zbog poslovničkih procedura.

Bosna i Hercegovina 23.12.2019 | 20:59
Izbor Božovića u januaru, sporan Mijatović?!

"Danas je, prije sjednice Predstavničkog doma BiH, došao dokument iz SIPA-e, kojim je konstatovano da su svi podaci koje je naveo Mlađen Božović istiniti i da sa tog stanovišta on može biti predložen za ministra ljudskih prava i izbjeglica BiH", rekao je Tegeltija novinarima u Sarajevu, prenose Vijesti.ba.

Kako je rekao, vrlo brzo, možda i sutra, dostaviće Komisiji za pripremu izbora Vijeća ministara BiH ime Božovića kao ministarskog kandidata, te očekuje da će procedure biti ubrzo okonačne.

"Očekujem da će na prvoj sjednici Predstavničkog doma, koja se očekuje sredinom januara, Božović biti imenovan na poziciju ministra ljudskih prava i izbjeglica", rekao je Tegeltija.

Osvrnuo se i na pitanje kandidature Vladimira Mijatovića kojeg je predložila Socijalistička partija za zamjenika ministra sigurnosti BiH. SIPA još nije okončala njegove provjere.

"Kada je u pitanju Mijatović, postoji spor oko jednog dokumenta koji je on predložio. Ukoliko se pokaže da postoji neslaganje između onoga što je dostavila institucija i onoga što je rekao Mijatović, to ćemo ponovo razmotriti. Ukoliko stav SIPA-e bude identičan onome što u ovom trenutku imamo, Mijatovića neće biti moguće imenovati za zamjenika ministra sigurnosti BiH. Dakle, ukoliko SIPA ne promijeni svoj stav", kazao je Tegeltija.

(Vijesti.ba)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Bora Konj

23.12.2019 20:17

Samo ga vodite, ako ode možda nam i povećaju platu u obuća doo Zvornik koje su trenutno 300 KM.

ODGOVORITE
Name

Majevica

23.12.2019 20:31

300 km ali za pola mjeseca

Name

Nenad

23.12.2019 20:47

Trebala je SIPA provjeriti i diplome svojih službenika koji su ekspresno završili privatne fakultete.

Name

Naravno

23.12.2019 23:02

Samo neka se čeka,DOK SE DNS NE ISKRVI IZMEĐU SEBE,hahahaha,eto im ono pred izbore MI SMO SIGURNI,samo da još vidimo sa kim ćemo,da li sa snsd ili sds,hahahaha,ako mi je išta drago drago mi je da gledam dns kako se izjedaju između sebe na Dodikove kosti,halapljivcim došla pohlepa glave.

Name

Dekan

23.12.2019 20:48

Ima li iko od ovih socijalista validnu diplomu?

ODGOVORITE
Name

Simon Wiezenthal

23.12.2019 21:57

Zamjenik ministra u pokusaju dr Vlado Mijatović je doktor nauka bez diplome srednje škole.Izrabljivač bijede i sirotinje, zaposlene u fabrici obuće u Zvorniku.Po ponašanju izgleda kao njemački nacional-socijalista iz 30-ih godina 20-tog vijeka.

ODGOVORITE