"Политичари су највећи проблем ове државе"

"Какву ми демагогију ширимо овдје? Кога ми замајавамо? Која је политичка одговорност на њима? Је ли ово први парламент па да причамо о одговорности? Гдје су политичке одговорности свих институција? Кога ми замлаћујемо? Па, политичари су највећи проблем ове државе", казао је данас на хитној сједници министар безбједности БиХ Драган Мектић.

Босна и Херцеговина 23.12.2019 | 16:12
"Политичари су највећи проблем ове државе"

Мектић је ово изјавио током реплике на изјаве Адила Османовића поводом данашњег именовања новог сазива Савјета министара БиХ.

На сједници је било ријечи о наводима кандидаткиње за министрицу спољних послова Бисере Турковић о референдуму поводом НАТО пута.

"Политика доминира правосуђем и правосудним институцијама, а код нас је то постало једно неписано правило да се тако функционише, али вас не бих сада оптерећавао тиме. Дискутоваћу ја још на ту тему. Не дјелује ми овај будући сазив нешто оптимистично, не види се у њима нити препознаје нити радост, нити знатижеља.

Можда су забринути због неких ствари, многи су говорили о томе шта ће, гдје ће, а нису ни ушли у сазив да сагледају ситуацију и проблеме у које улазе", казао је Мектић и додао:

"Дозвољавам да свако има право да увесељава народ. Не слажем се с вама господине Османовићу, на њима је велика одговорност, положит ће заклетву и не смију је прекршити. Какву ми демагогију ширимо овдје? Кога ми замајавамо? Која је политичка одговорност на њима? Је ли ово први парламент па да причамо о одговорности?

Гдје су политичке одговорности свих институција? Кога ми замлаћујемо? Па, политичари су највећи проблем ове државе. Политичари су довели овај народ у ово стање какво се налази, опљачкали јадни народ. Народ је од политике хиљаду пута преварен, обмањен и доведен у овакву ситуацију у коју је доведен".

Мектић је казао да су се "политичари више згадили народу".

"Говоримо да немамо власти годину дана. Је ли то та политичка одговорност? Зашто ово није могло прије годину дана? Зашто причате о АНП-у који је готова ствар, а видјећете данас у НСРС да ништа није готово нити завршено и да ће рећи да је ово највећа мјера којом се до сада зауставио пут БиХ у НАТО. Па ко лаже? Народу смо се више згадили.

Једина политичка одговорност политичара је што су се добро увезали са криминалом и корупцијом. Ништа овдје неће бити од ових бајних обећања и ове читаве приче гдје смо се ми овдје фино скоцкали, средили, краватирали, ујутро умили и почешљали? Доста је народу демагогије".

(Н1)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ноле

23.12.2019 15:46

Баш тако. Толико ми се гаде да ме ухвати паника ако ми даљински од тв није при руци да пребацим кад их видим. РТРС одавно не гледам јер је обични билтен снсд-а и дно новинарства....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ртрт

23.12.2019 16:21

Остави се брље бленто!

Name

Сиктер море

23.12.2019 16:22

Мектића или поштујете или не, али дефинитивно не можете бити равнодушни. Све што је рекао 100% је у праву. Само и он је провео 5 година у фотељи и није много урадио у корист градјана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

23.12.2019 16:45

Свака цаст господине Мектицу.Све лијепо рецено.Политицари су највеце зло у овој пропалој дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не лици на дрзаву

23.12.2019 21:16

СВЕ ИСТИНА.

ОДГОВОРИТЕ