"Političari su najveći problem ove države"

"Kakvu mi demagogiju širimo ovdje? Koga mi zamajavamo? Koja je politička odgovornost na njima? Je li ovo prvi parlament pa da pričamo o odgovornosti? Gdje su političke odgovornosti svih institucija? Koga mi zamlaćujemo? Pa, političari su najveći problem ove države", kazao je danas na hitnoj sjednici ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Bosna i Hercegovina 23.12.2019 | 16:12
"Političari su najveći problem ove države"

Mektić je ovo izjavio tokom replike na izjave Adila Osmanovića povodom današnjeg imenovanja novog saziva Savjeta ministara BiH.

Na sjednici je bilo riječi o navodima kandidatkinje za ministricu spoljnih poslova Bisere Turković o referendumu povodom NATO puta.

"Politika dominira pravosuđem i pravosudnim institucijama, a kod nas je to postalo jedno nepisano pravilo da se tako funkcioniše, ali vas ne bih sada opterećavao time. Diskutovaću ja još na tu temu. Ne djeluje mi ovaj budući saziv nešto optimistično, ne vidi se u njima niti prepoznaje niti radost, niti znatiželja.

Možda su zabrinuti zbog nekih stvari, mnogi su govorili o tome šta će, gdje će, a nisu ni ušli u saziv da sagledaju situaciju i probleme u koje ulaze", kazao je Mektić i dodao:

"Dozvoljavam da svako ima pravo da uveseljava narod. Ne slažem se s vama gospodine Osmanoviću, na njima je velika odgovornost, položit će zakletvu i ne smiju je prekršiti. Kakvu mi demagogiju širimo ovdje? Koga mi zamajavamo? Koja je politička odgovornost na njima? Je li ovo prvi parlament pa da pričamo o odgovornosti?

Gdje su političke odgovornosti svih institucija? Koga mi zamlaćujemo? Pa, političari su najveći problem ove države. Političari su doveli ovaj narod u ovo stanje kakvo se nalazi, opljačkali jadni narod. Narod je od politike hiljadu puta prevaren, obmanjen i doveden u ovakvu situaciju u koju je doveden".

Mektić je kazao da su se "političari više zgadili narodu".

"Govorimo da nemamo vlasti godinu dana. Je li to ta politička odgovornost? Zašto ovo nije moglo prije godinu dana? Zašto pričate o ANP-u koji je gotova stvar, a vidjećete danas u NSRS da ništa nije gotovo niti završeno i da će reći da je ovo najveća mjera kojom se do sada zaustavio put BiH u NATO. Pa ko laže? Narodu smo se više zgadili.

Jedina politička odgovornost političara je što su se dobro uvezali sa kriminalom i korupcijom. Ništa ovdje neće biti od ovih bajnih obećanja i ove čitave priče gdje smo se mi ovdje fino skockali, sredili, kravatirali, ujutro umili i počešljali? Dosta je narodu demagogije".

(N1)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nole

23.12.2019 15:46

Baš tako. Toliko mi se gade da me uhvati panika ako mi daljinski od tv nije pri ruci da prebacim kad ih vidim. RTRS odavno ne gledam jer je obični bilten snsd-a i dno novinarstva....

ODGOVORITE
Name

Rtrt

23.12.2019 16:21

Ostavi se brlje blento!

Name

Sikter more

23.12.2019 16:22

Mektića ili poštujete ili ne, ali definitivno ne možete biti ravnodušni. Sve što je rekao 100% je u pravu. Samo i on je proveo 5 godina u fotelji i nije mnogo uradio u korist gradjana

ODGOVORITE
Name

Max

23.12.2019 16:45

Svaka cast gospodine Mekticu.Sve lijepo receno.Politicari su najvece zlo u ovoj propaloj drzavi.

ODGOVORITE
Name

Ne lici na drzavu

23.12.2019 21:16

SVE ISTINA.

ODGOVORITE