Њемачка помаже пројекте Оружаних снага БиХ

Амбасадорица Савезне Републике Њемачке Маргрет Уеббер потписала је у децембру уговор у износу око 340.000 евра са пројектним менаџером организације „Тхе ХАЛО Труст“, Алеxандер Маиер-ом. Овом новом донацијом Њемачка и у овој години наставља свој ангажман у области обиљежавања и регистрације војног малокалибарског оружја.

Босна и Херцеговина 23.12.2019 | 14:01
Њемачка помаже пројекте Оружаних снага БиХ

Савезна Република Њемачка је до сада у ту сврху ставила на располагање око 526.000 евра.

Захваљујући поновној додјели средстава организација „Тхе ХАЛО Труст“ и обучени тимови за обиљежавање у Оружаним снагама Босне и Херцеговине могу наставити са обиљежавањем и регистрацијом. Овај пројекат укључује обиљежавање и регистрацију додатних 22.700 комада оружја.

Невладина организација "Тхе ХАЛО Труст" преузима означавање и регистрацију оружја заједно са Оружаним снагама Босне и Херцеговине. Ова иницијатива осигурава поштивање међународних и регионалних стандарда и оквирних увјета за војно малокалибарско оружје. Захваљујући овој  подршци, цјелокупни складишни попис Оружаних снага Босне и Херцеговине бит ће обиљежен и регистрован до краја децембра 2020. године.

Машине за ласерско обиљежавање које финанцира Њемачка остаће у посједу Оружаних снага Босне и Херцеговине и након завршетка радова, како би биле на располагању и у будућности.

Овај пројекат је дио њемачко-француске иницијативе која има за циљ обиљежавање и регистрацију свег малокалибарског оружја у регији западног Балкана. Босна и Херцеговина је прва земља у којој се овим важним доприносом помаже при усклађивању међународних законских стандарда.  

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар