ПС БиХ: Сутра потврда новог Савјета министара

Хитна сједница Представничког дома парламента БиХ, на којој би требало да буде потврђено именовање министара, замјеника министара и замјеника предсједавајућег Савјета министара, заказана је за сутра. Почетак сједнице планиран је за 13.30 часова, саопштено је из парламента БиХ.

Босна и Херцеговина 22.12.2019 | 18:45
ПС БиХ: Сутра потврда новог Савјета министара

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија донио је у петак одлуку о именовању осам министара и девет замјеника министара, док су, како је рекао, неопходне додатне провјере за по једног кандидата за министра и замјеника.

Одлука о њиховом именовању упућена је Комисији за избор Савјета министара, која ће засједати сутра у 9 часова.

За министра спољних послова у Савјету министара именована је Бисера Турковић, министра спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац, министра финансија и трезора Вјекослав Бевавда, министра комуникација и транспорта Војин Митровић, министра цивилних послова Анкица Гудељевић, објављено је на сајту парламента БиХ.

За министра правде у Савјету министара именован је Јосип Грубеша, за министра безбједности Фахрудин Радончић, те министра одбране Сифет Поџић.

Јосип Бркић именован је за замјеника министра спољних послова, Љиљана Ловрић за замјеника министра спољне трговине и економских односа, Хазим Ранчић за замјеника министра финансија и трезора, Неџад Бранковић за замјеника министра комуникација и транспорта, Синиша Илић за замјеника министра цивилниx послова.

За замјеника министра за људска права и избјеглице у Савјету министара именован је Џевад Махмутовић, за замјеника министра правде Незир Пивић, за замјеника министра одбране Мијо Крешић и за замјеника министра одбране Мирко Околић.

За замјенике предсједавајућег Савјета министара именовани су Вјекослав Беванда и Бисера Турковић.

Тегелтија је рекао у петак да су неопходне додатне провјере за Млађена Божовића, кога је предложио за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара, те за кандидата за замјеника министра безбједности Владимира Мијатовића.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар