“Не дамо цркву, уразумите се, браћо Црногорци”

- Поручујемо властодршцима Црне Горе да ко на цркву удари, ударио је на све нас и такви потези не могу остати без одговора јер су недопустиви- истакли су православни вјерници из Требиња.

Регион 22.12.2019 | 16:23
“Не дамо цркву, уразумите се, браћо Црногорци”

Савез општина источне Херцеговине данас је издао саопштење након што су јуче вјерници из Требиња, који су пошли да се поклоне моштима Светог Василија на великом црквено-народном сабору у Никшићу, враћени са граничног прелаза Илино Брдо код Вилуса, на улазу у Црну Гору.

Они у саопштењу позивају “браћу Црногорце да се уразуме”, а саопштење преносимо у цјелини:

“Срамотан је чин црногорских власти које нису дозволиле прелазак вјерног херцеговачког народа преко границе, који је пошао у Никшић да се поклони и цјелива мошти Светог Василија Острошког и Тврдошког.

То је највећи светац православни, српски и херцеговачки и нема грађанина Херцеговине који се није поклонио Светом Василију у манастиру Острог. Никада и нико се није усудио то да им забрани. До сада!

Зато јасно поручујемо властодршцима Црне Горе да ко на цркву удари, ударио је на све нас и такви потези не могу остати без одговора јер су недопустиви.

Не дамо нашу цркву и нашу вјеру, наше светиње и светитеље, ма са које стране границе били, а ви их покушавате приватизовати!

Имовина Српске православне цркве не смије се отимати, а чин црногорских власти је скандалозан! На овај начин трајно стављате мрљу на част и образ нашег братског и никад одијељеног црногорског народа.

Нека Вам је у помоћи Свети Василије Острошки и Тврдошки, позивамо Вас да се уразумите и схватите да раздвајате један народ, рушите једну цркву која нам служи на понос вијековима!”

(Српскаинфо)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Адвокат

22.12.2019 16:41

Слиједи задња фаза тријежњења, одвајање цркве и државе медју Србима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

22.12.2019 22:29

Има Мило, има проблем, нема Мило, нема проблем. Увек било, мој Мило.

Name

мило

22.12.2019 16:44

Ми смо у Нато-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нота

22.12.2019 17:17

Где је нота Додикова, има обавезу јер га СПЦ стално одликује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

22.12.2019 17:43

Не дамо ми Цркву и светиње, али морамо да ово схватимо као искусење од Бога. Два три цовјека су својим наступима навукли гњев Бозији на Цркву у ЦГ. Онај ко у тудјем двористу направи неред због интереса великоевропских банди морао је да осјети искусења у своме двористу. Ви господине митрополите и вас епископ Јоаникије завлацили сте носеве у тудје епархије и разарали их на најперфидније нацине. Ста це бити са пензионисаним епископима Филаретом и Василијем,суд је рекао да нису криви по оптузбама због којих сте их разријесили, хоцете ли се макар извинути јавно ако вец нисте на сабору донијели одлуку о њиховом реактивирању.Способнији су дупло од ових васих улојених калудјера којима сте ставили митру на главу. Вама сад Господ саље искусења али та искусења су добра зато сто Вас нападају непријатељи,и неце вам моци ниста јер је Господ увјек уз слуге своје,јер имате народ који много јацу вер има од вас двојице. Ви сте нападали своју брацу архијереје и разарали Цркву сад мало испаштајте за гријех ваш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

22.12.2019 17:49

Па и Црква у Републици Српској је Додикова и Снсд .Црква је постала висе политицка институција.Патријарх Додику долази на славу слава се слави под сатором по кафанама и уз музику.Изгубили смо духовност бог це нас казнити и казњава нас вец.

Name

соад

22.12.2019 20:10

Бог не постоји људи немојте бити наивни!

Name

@ре соад

22.12.2019 21:32

Имени се чини да не постоји јер да постоји скино би нам овог Бају с леђа да мало продишемо.Кад је представљати РС он је ту кад је представљати БИХ он је ту кад је доносити одлуке у скупштиниРС он је ту.....нигјде ни Цвијановичке ни премијера,,,,потрчци.

Name

Дарко

23.12.2019 00:28

Кад се поправимо сви као људи тада ће Господ скинути са нас јахача Бају.

Name

Изрод

23.12.2019 10:26

Мило се игра са ЦРКВОМ И НАРОДОМ ! ВЛАС ЦГ КОЈА ПОЛАКО ТОНЕ ! ОД САДА СВЕ МАЊЕ МИЛОГОРАЦА.

ОДГОВОРИТЕ