“Ne damo crkvu, urazumite se, braćo Crnogorci”

- Poručujemo vlastodršcima Crne Gore da ko na crkvu udari, udario je na sve nas i takvi potezi ne mogu ostati bez odgovora jer su nedopustivi- istakli su pravoslavni vjernici iz Trebinja.

Region 22.12.2019 | 16:23
“Ne damo crkvu, urazumite se, braćo Crnogorci”

Savez opština istočne Hercegovine danas je izdao saopštenje nakon što su juče vjernici iz Trebinja, koji su pošli da se poklone moštima Svetog Vasilija na velikom crkveno-narodnom saboru u Nikšiću, vraćeni sa graničnog prelaza Ilino Brdo kod Vilusa, na ulazu u Crnu Goru.

Oni u saopštenju pozivaju “braću Crnogorce da se urazume”, a saopštenje prenosimo u cjelini:

“Sramotan je čin crnogorskih vlasti koje nisu dozvolile prelazak vjernog hercegovačkog naroda preko granice, koji je pošao u Nikšić da se pokloni i cjeliva mošti Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.

To je najveći svetac pravoslavni, srpski i hercegovački i nema građanina Hercegovine koji se nije poklonio Svetom Vasiliju u manastiru Ostrog. Nikada i niko se nije usudio to da im zabrani. Do sada!

Zato jasno poručujemo vlastodršcima Crne Gore da ko na crkvu udari, udario je na sve nas i takvi potezi ne mogu ostati bez odgovora jer su nedopustivi.

Ne damo našu crkvu i našu vjeru, naše svetinje i svetitelje, ma sa koje strane granice bili, a vi ih pokušavate privatizovati!

Imovina Srpske pravoslavne crkve ne smije se otimati, a čin crnogorskih vlasti je skandalozan! Na ovaj način trajno stavljate mrlju na čast i obraz našeg bratskog i nikad odijeljenog crnogorskog naroda.

Neka Vam je u pomoći Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški, pozivamo Vas da se urazumite i shvatite da razdvajate jedan narod, rušite jednu crkvu koja nam služi na ponos vijekovima!”

(Srpskainfo)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Advokat

22.12.2019 16:41

Slijedi zadnja faza triježnjenja, odvajanje crkve i države medju Srbima.

ODGOVORITE
Name

Горан

22.12.2019 22:29

Има Мило, има проблем, нема Мило, нема проблем. Увек било, мој Мило.

Name

milo

22.12.2019 16:44

Mi smo u Nato-u.

ODGOVORITE
Name

nota

22.12.2019 17:17

Gde je nota Dodikova, ima obavezu jer ga SPC stalno odlikuje.

ODGOVORITE
Name

Дарко

22.12.2019 17:43

Ne damo mi Crkvu i svetinje, ali moramo da ovo shvatimo kao iskusenje od Boga. Dva tri covjeka su svojim nastupima navukli gnjev Boziji na Crkvu u CG. Onaj ko u tudjem dvoristu napravi nered zbog interesa velikoevropskih bandi morao je da osjeti iskusenja u svome dvoristu. Vi gospodine mitropolite i vas episkop Joanikije zavlacili ste noseve u tudje eparhije i razarali ih na najperfidnije nacine. Sta ce biti sa penzionisanim episkopima Filaretom i Vasilijem,sud je rekao da nisu krivi po optuzbama zbog kojih ste ih razrijesili, hocete li se makar izvinuti javno ako vec niste na saboru donijeli odluku o njihovom reaktiviranju.Sposobniji su duplo od ovih vasih ulojenih kaludjera kojima ste stavili mitru na glavu. Vama sad Gospod salje iskusenja ali ta iskusenja su dobra zato sto Vas napadaju neprijatelji,i nece vam moci nista jer je Gospod uvjek uz sluge svoje,jer imate narod koji mnogo jacu ver ima od vas dvojice. Vi ste napadali svoju bracu arhijereje i razarali Crkvu sad malo ispaštajte za grijeh vaš.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

22.12.2019 17:49

Pa i Crkva u Republici Srpskoj je Dodikova i Snsd .Crkva je postala vise politicka institucija.Patrijarh Dodiku dolazi na slavu slava se slavi pod satorom po kafanama i uz muziku.Izgubili smo duhovnost bog ce nas kazniti i kaznjava nas vec.

Name

soad

22.12.2019 20:10

Bog ne postoji ljudi nemojte biti naivni!

Name

@re soad

22.12.2019 21:32

Imeni se čini da ne postoji jer da postoji skino bi nam ovog Baju s leđa da malo prodišemo.Kad je predstavljati RS on je tu kad je predstavljati BIH on je tu kad je donositi odluke u skupštiniRS on je tu.....nigjde ni Cvijanovičke ni premijera,,,,potrčci.

Name

Дарко

23.12.2019 00:28

Кад се поправимо сви као људи тада ће Господ скинути са нас јахача Бају.

Name

Izrod

23.12.2019 10:26

Milo se igra sa CRKVOM I NARODOM ! VLAS CG KOJA POLAKO TONE ! OD SADA SVE MANJE MILOGORACA.

ODGOVORITE