Обустављена истрага против Драгичевића

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво 13. децембра ове године донијело је Наредбу о обустави истраге против Давора Драгичевића, Славише Симића, Жељка Дабића и Стеле Милановић. Давор Драгичевић најавио је повратак у Бањалуку.

Република Српска 21.12.2019 | 16:10
Обустављена истрага против Драгичевића

МУП Српске осумњичио је Давора Драгичевића и три члана групе Правда за Давида да су у децембру прошле године починили кривично дјело угрожавања сигурности патолога Жељка Карана и Ђорђа Рађена, чија је кућа наводно опљачкана у ноћи када је нестао Давид Драгичевић. На терет им се ставља да су у ноћи 30. децембра, након редовног окупљања на Тргу Крајине, шетњу наставили до куће Рађена и стамбене зграде патолога Карана и тиме угрозили безбиједност њихових породица.

 Из Тужилаштва је стигао одговор на 7 страница у којем је детаљно описано шта се дешавало те ноћи  и закључено да нема основа за кривично дјело угрожавање сигурности.

"Како се пароле које је изговарала маса окупљених грађана не могу са прецизношћу никоме приписати нити се могу подвести под обиљежја кривичног дјела угрожавање сигурности у виду озбиљне пријетње која се односи на оштећене или њима блиска лица да ће их лишити живота, тешко тјелесно повриједити, отети или нанијети зло експлозијом или неком другом радњом, утврђено је да дјело које је учинио осумњичени Давор Драгичевић није кривично дјело", речено је у Тужилаштву.

Давор Драгичевић, који више од пола године живи у Аустрији, каже да су све радње које су предузимане против њега и чланова групе Правда за Давида нелегалне јер надлежни од почетка не воде истрагу о убиству његовог сина већ приватне истраге да би себе заштитили.

„Тужилаштво нема ниједан основ да било кога па и мене прогласи кривим зато што ни са чим нисмо угрозили  безбиједност нити Ђорђа Рађена нити обдуцента Жељка Карана то је евидентно и надам се да ће све оптужбе против нас од стране злукача бити  одбачене у тужилаштву“, истиче Давор Драгичевић, отац убијеног Давида.

Драгичевић каже да је све извјесније да ће се, након што се све оптужбе против њега повуку, вратити у Бањалуку.

„Наравно да ћу се вратити јер организовано убиство давида драгичевића се мора истражити а ја морам бити ту присутан и ради мог дјетета и ради људи који ми од почетка подржавају зато што нису у складу са законом и мислим да је крајње вријеме и надам се ускоро да ће прича бити покренута у правом правцу и да се нађу саучесници и убице давида а не ја или мајка сузана или људи који нас подржавају“, каже Драгичевић.

Једна од оптужених је и Стела Милановић која је била један од најактивнијих чланова групе и на свакодневним окупљањима. Каже да је задовољна одлуком тужилаштва али да су и она и њена породица због лажних оптужби прошли кроз тортуру. 

„Ми смо знали да нисмо ни зашта криви изашли смо борити се за основно људско право, право на живот била је пресија над грађанима, МУП је такву пресију вршио ја сам скоро 7 мјесеци била у кућном притвору крила сам се од њих нисам жељела да им се предам јер сам знала да нисам крива ни за шта. Радосна сам што се то обуставило надам се да ће све те потјернице за нама бити обустављене“, каже Стела Милановић, група Правда за Давида.

Тужилаштво је утврдило и то да није нанесена никаква штета на уређајима на бини на којој су требали да се појаве извођачи на прослави нове 2019.године за шта је група Правда за Давида била оптужена.

У Окружном јавном тужилаштву и пред судовима у Бањалуци води се низ предмета у којима је МУП Спрске оптужио грађане који су учествовали у прошлогодишњим децембарским дешавањима да су реметили јавни ред и мир. 

 

БН ТВ

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Боки

21.12.2019 16:05

Само напријед до коначне побједе. Истина и правда до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

22.12.2019 08:51

Највеца греска је сто је отисао,са тим потезом је власт постигла циљ.Растурила је групу од 20 000 које је могао окупити у свако доба створила групицу од 20,30 људи које мозе контеолисати.Давора они нису могли задрзати дуго у притвору,нити га уклонити на било који нацин јер је вец у том моменту имао велику медијску подрску како у региону,тако и у свјету.Овако је сад све упитно сто се тице истине.Ја сумњам да це се Давор вратити и наставити борбу ту гдје треба,а не из Аустрије,без обзира на одлуку тузиластва!

Name

Нострадамус

22.12.2019 20:32

За 4д.За тебе исто питање када се политика умијеса у затаскавањи убиства и стите убице то подрзавас.Када политика употреби полицију против народа који тразе да се открију убице и то је у реду.Да ли се икада запитас ко је тај сто је ударио полицајца кога ти толико залис јер си био на ратисту са његовим оцем.Да ли знас колико оних сто подрзавају Давора има оних који су били такодје на ратисту.Па и сам Давор је борац па ето зар није велики успјех овог резима сто је некадасње саборце окренули једне против других.И ти си стао у одбрану резима и свих њихових слуга.Ја сам са једним својим у фамилији расцистио сто је за мрвице које је добио од резима окренуо ледја народу и подрзава власт јер му је мрва власти драза од свега па и од фамилије.

Name

Фарса

21.12.2019 17:00

Само фарса и застрасивање у резији СНСДа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

22.12.2019 10:41

Могао је окупити И висе,сви смо исли док није политика умесала прсте,а сада бе мозе осим оних плацених ,народ не верујем где се политика умеса,Само да нису напали полицајца,Дакле први су тукли Сина погинулог борца,Марцету,његове отац је био самном у јединици,за мене је група за Давида нула,а надам се искрено да се убице надју,Давид'с сви подрзавамо а ова И групу плаценика никако

Name

Лука

21.12.2019 17:46

Овај режим заиста мора пасти, њихова тортура над жртвама се не може више подносити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

22.12.2019 21:52

Ма страшно. Чак су и Баку уклонили.

Name

Xx

21.12.2019 17:49

Само се ниси требо мјесат политицки све би било уреду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

22.12.2019 09:24

Лука,

Name

Нострадамус

22.12.2019 11:12

Ре xx.Мозел ли јос да нам објаснис како се институције и политика умијесала у заститу и скривање убица .То вец мозе барем тако ти мислис.Е мој xx

Name

ВИЛИ

21.12.2019 17:58

Малтретирати родитеље, а прије тога убили им дијете, то је злочин ове власти. Поред убица и ове што малтретирају недужне грађане, треба процесуирати и максимално казнити, они су ругло српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

21.12.2019 18:20

Све се овој власти може опростити,али Давид и након Давида никако!!!Правде овдје неће бити,надајмо се само божијој.Што прије,то боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провидно, некако провидно

21.12.2019 18:28

Има ли ико ко верује изјавама бањалуцке полиције. Да ли су они свесни своје позиције у народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.12.2019 22:13

Вјероватно знају да им народ не вјерује и да их презире.Али они се уздају у своју силу и мисле терором и репресијом над градјанима зауставити процес тразења истине и правде за убијене,али неце успјети.

Name

БЛ 71

21.12.2019 18:37

Добро досао куци, Даворе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

22.12.2019 08:40

Таман треба јос и ти да се вратис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лобиста

22.12.2019 11:38

Апсолутно се слажем да је грешка Драшку да иде, да га ставе у затвор, створили би од њега мученика, ..... то би био крај власти за сва времена, они би то урадили давних дана........ да ТЕК ТАД НЕ ИЗГУБЕ СВЕ. ....... САВЈЕТУЈЕМ МУ САМО ИСКРЕНОСТ И ИСТРАЈНОСТ БЕЗ ОБЗИРА НА СВЕ (ПА И ЗАТВОР), СВАКИ ДАН СУ СВЕ МАЊИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Илија

22.12.2019 14:05

Њему овдје и јесте мјесто. У његовом граду. Било би добро ти Илија да одес и да поведес своје земљаке.

Name

КРФСКА 11

22.12.2019 12:35

Само код нас,а други ме И неинтересују,њихов проблем,се дешавају овакве ствари.Родитељи не смију знати ко им је убио дјете,односно они само траже од власти да призна И објелодани истину.Од првог дана сам рекао да се Давор на неки начин замјерио власти,стао им на жуљ,а њихов одговор је ово Нема шта јасно као дан,брука И срамота у какцој држави живимо,зато нас је сваког часа све мање,комплетне породице се селе у нормалније И боље средине а ови наши политичари нас из дана у дан све више укопавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миса

22.12.2019 13:02

Брука и срамота да један конобар привуце толико пазње на основу смрти детета. Сад це у политику да растури заузврат мили и помиловању ово јади од опозиције. Срамота да се толико пазње даје једном конобару. Истину и правду за мртво дете а ово остало у п...у материну висе.

ОДГОВОРИТЕ