Први дан зиме доноси обилније падавине

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјенљиво облачно вријеме са кишом и на моменте олујним вјерном, а обилније падавине очекују се на југу и у централном појасу.

Република Српска 21.12.2019 | 14:32
Први дан зиме доноси обилније падавине

Ујутро и прије подне биће промјенљиво до претежно облачно на сјеверу, сјевероистоку и дијелом истоку, а у осталим предјелима биће облачно са мјестимичном кишом и пљусковима.

Током дана падаће умјерена киша, а на југу ће бити и грмљавински процеси, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Обилније падавине очекују се на југу и у централном појасу са количином од 40 до 60 литара кише по метру квадратном, локално и више, а на сјеверу су могуће слабије падавине.

Послије подне очекује се пад температуре, па ће ка вечери на планинама почети сусњежица и снијег, у нижим предјелима падаће слаба и мјестимична киша. Дуваће јак вјетар, прије подне, на моменте олујни југо, посебно на југу земље и планинском појасу.

Током дана скретање вјетра на западни, јак до врло јак на западу, а затим у Посавини и Семберији са олујним ударима. На југу и југозападу у том периоду слабљење вјетра. Јутарња температура ваздуха износиће од шест до 11, на планинама од два степена Целзијусова.

Највиша температура на западу и југу биће до 11, на сјевероистоку до 14, у централном планинском појасу од један до три, а према вечери на планинама до минус два степена Целзијусова. Према прогнози Фередалног хидрометеоролошког завода данас је облачно вријеме са кишом у већини подручја.

Температура данас у 13 часова

Чемерно шест, Гацко и Калиновик осам, Билећа 10, Сарајево, Србац, Бугојно и Хан Пијесак 11, Мраковица, Мостар, Бихаћ и Соколац 12, Рибник, Мркоњић Град, Требиње, Тузла и Бијељина 13, Шипово 15, Приједор и Фоча 17, Сребреница,Бањалука и Рудо 18, Вишеград и Добој 19 степени Целзијусових.

(Срна)

 

Коментари / 0

Оставите коментар