Вучић: Бићемо на располагању једни другима

Ветрови прошлости не могу дувати овуда, истакао је албански премијер Еди Рама након састанка у Тирани којем су присуствовали Вучић, Заев и Ђукановић.

Србија 21.12.2019 | 13:57
Вучић: Бићемо на располагању једни другима

"Ово је иницијатива која никога не искључује и није наметнута ни од кога. Дозволите ми да отворено кажем – за мене константно одбијање косовских органа да присуствују овом столу није нешто што могу да разумем. Ово је важно и за само Косово. Ми смо овде да бисмо изградили мост ка будућности", истакао је албански премијер.

"Моје дубоко уверење да је цео процес у потпуности кохерентан са идејом сваке од земаља да постане део европске породице, с тим што ћемо убрзати тај процес како бисмо на нашем простору поставили стандарде у складу са четири слободе: слободним кретањем људи, робе, услуга и капитала", нагласио је Рама на заједничкој прес конференцији са председницима Србије и Црне Горе и премијером Северне Македоније.

Рама је истакао да у региону треба, пре свега, створити боље услове за будућност

"Знамо да се неке болести из прошлости лече, није нам потребно да измишљамо нове лекове, треба да видимо како то у сличним стварностима функционише. Ово можемо да претворимо у свакодневну реалност грађана и фирми. Самоискључење, изолација и одбијање никада нису донели нешто добро и нису засадили дрво са корисним плодовима за нове генерације", рекао је Рама.

"Имамо заједничку судбину на одређеном простору и у обавези смо да правизеђемо прошлост и обезбедимо мир и просперитет за сву нашу децу", поручио је Рама, истичући да је он у Тирану "позвао свакога, као и на претходним састанцима".

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће јединице за ванредне ситуације Србије, Северне Македоније и Албаније блиско сарађивати у будућности.

Вучић је најавио "конкретизовање заједничких напора" кроз потписивање споразума.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неђо.21.12.2019

21.12.2019 16:17

Срби ћу дати све Албанцима и Македонцима,они ћу нама нож у леђа као досада.

ОДГОВОРИТЕ